Nudelsoppa med kyckling

Betyg (1-5):
4.14 (36 betyg)

Fräsch asiatisk soppa med pak choy, böngroddar och citrongräs.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 citrongräs
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 tsk fisksås
  • 0.5 msk flingsalt
  • 400 g delade kycklinginnerfiléer
  • 3 hackade salladslökar
  • 150 g strimlad pak choy, salladskål eller bladspenat
  • 250 g risnudlar
  • 100 g böngroddar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Skär citrongräset i två delar och banka sönder den nedre, tjockare delen med hjälp av till exempel ett knivhandtag. Tillsätt citrongräs, buljongtärningar, sambal, vitlök, fisksås och salt och låt koka 5 minuter.
  2. Lägg sedan i kycklingbitar och salladslök, låt koka 3 minuter. Tillsätt pak choy, nudlar och groddar och koka 2 minuter. Servera genast.
  3. Ta det försiktigt med sambal oelek om du inte gillar kryddig mat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linus

2013-08-13

Supergod soppa! Ta med fördel lite extra vatten eftersom risnudlarna har en tendens att svälla.

Sara

2012-04-02

Denna soppa är en stående favorit! Så snabblagad - så god!

Carina

2012-01-20

Supergod soppa som alla i familjen gillar.

Den saltaste bönan i stan

2012-01-06

Om man nu bara har vanligt salt hemma... Hur mycket salt ska det vara då? Det borde alltid stå mått på vanligt salt också tycker jag!

Liknande recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Thailändsk bowl

(2)

Thainudlar med kycklingfärssås

(37)

Kycklingklubbor med teriyakinudlar

(26)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Asiatisk nudelkyckling

(117)

Grillad kyckling med jordnötssås och stekta nudlar

(5)

Kyckling med ginger beer och nudelsallad

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 citrongräs
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 tsk fisksås
  • 0.5 msk flingsalt
  • 400 g delade kycklinginnerfiléer
  • 3 hackade salladslökar
  • 150 g strimlad pak choy, salladskål eller bladspenat
  • 250 g risnudlar
  • 100 g böngroddar

Nudelsoppa med kyckling

Betyg (1-5):
4.14 (36 betyg)

Fräsch asiatisk soppa med pak choy, böngroddar och citrongräs.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Skär citrongräset i två delar och banka sönder den nedre, tjockare delen med hjälp av till exempel ett knivhandtag. Tillsätt citrongräs, buljongtärningar, sambal, vitlök, fisksås och salt och låt koka 5 minuter.
  2. Lägg sedan i kycklingbitar och salladslök, låt koka 3 minuter. Tillsätt pak choy, nudlar och groddar och koka 2 minuter. Servera genast.
  3. Ta det försiktigt med sambal oelek om du inte gillar kryddig mat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linus

2013-08-13

Supergod soppa! Ta med fördel lite extra vatten eftersom risnudlarna har en tendens att svälla.

Sara

2012-04-02

Denna soppa är en stående favorit! Så snabblagad - så god!

Carina

2012-01-20

Supergod soppa som alla i familjen gillar.

Den saltaste bönan i stan

2012-01-06

Om man nu bara har vanligt salt hemma... Hur mycket salt ska det vara då? Det borde alltid stå mått på vanligt salt också tycker jag!

Liknande recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Thailändsk bowl

(2)

Thainudlar med kycklingfärssås

(37)

Kycklingklubbor med teriyakinudlar

(26)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Asiatisk nudelkyckling

(117)

Grillad kyckling med jordnötssås och stekta nudlar

(5)

Kyckling med ginger beer och nudelsallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies