Nudelsoppa med ägg

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Ångande het soppa med nudlar, krispiga sugarsnaps och smakrik asiatisk buljong. Ägg ger mättnad.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 250 g nudlar (ris- eller äggnudlar)
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 150 g sugar snaps
  • 150 g shiitakesvamp
  • 100 g sparris, gärna minisparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl finstrimlad ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • ev 100 g tofu, tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyftad lime

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.
  3. Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2018-02-27

Väldigt smaklöst. För mycket ingefära, smakade ingefäravatten

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Gulasch med bönor

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Bruschetta med kyckling

(8)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 250 g nudlar (ris- eller äggnudlar)
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 150 g sugar snaps
  • 150 g shiitakesvamp
  • 100 g sparris, gärna minisparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl finstrimlad ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • ev 100 g tofu, tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyftad lime

Nudelsoppa med ägg

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Ångande het soppa med nudlar, krispiga sugarsnaps och smakrik asiatisk buljong. Ägg ger mättnad.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.
  3. Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2018-02-27

Väldigt smaklöst. För mycket ingefära, smakade ingefäravatten

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Gulasch med bönor

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies