För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nudelsoppa med ägg

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Ångande het soppa med nudlar, krispiga sugarsnaps och smakrik asiatisk buljong. Ägg ger mättnad.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g nudlar (ris- eller äggnudlar)
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 150 g sugar snaps
  • 150 g shiitakesvamp
  • 100 g sparris, gärna minisparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl finstrimlad ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • ev 100 g tofu, tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyftad lime

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.
  3. Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2018-02-27

Väldigt smaklöst. För mycket ingefära, smakade ingefäravatten

Liknande recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

(4)

Mexikansk vegopaj

(8)

Fried rice med stekt ägg

(8)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Omelett med ost och tomat

(8)

Skink- och ostpaj

(6)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Caesarsallad med räkor

(26)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 250 g nudlar (ris- eller äggnudlar)
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 150 g sugar snaps
  • 150 g shiitakesvamp
  • 100 g sparris, gärna minisparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl finstrimlad ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • ev 100 g tofu, tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyftad lime

Nudelsoppa med ägg

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Ångande het soppa med nudlar, krispiga sugarsnaps och smakrik asiatisk buljong. Ägg ger mättnad.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.
  3. Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2018-02-27

Väldigt smaklöst. För mycket ingefära, smakade ingefäravatten

Liknande recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

(4)

Mexikansk vegopaj

(8)

Fried rice med stekt ägg

(8)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Omelett med ost och tomat

(8)

Skink- och ostpaj

(6)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Caesarsallad med räkor

(26)