Nudelsoppa med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.91 (11 betyg)

Ångande het soppa med nudlar, krispiga sugarsnaps och smakrik asiatisk buljong. Ägg ger mättnad.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g nudlar (ris- eller äggnudlar)
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 150 g sugar snaps
  • 150 g shiitakesvamp
  • 100 g sparris, gärna minisparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl finstrimlad ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • ev 100 g tofu, tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyftad lime

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.
  3. Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2018-02-27

Väldigt smaklöst. För mycket ingefära, smakade ingefäravatten

Liknande recept

Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glasnudlar med ägg

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fried rice med stekt ägg

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 250 g nudlar (ris- eller äggnudlar)
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 150 g sugar snaps
  • 150 g shiitakesvamp
  • 100 g sparris, gärna minisparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl finstrimlad ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • ev 100 g tofu, tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyftad lime

Nudelsoppa med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.91 (11 betyg)

Ångande het soppa med nudlar, krispiga sugarsnaps och smakrik asiatisk buljong. Ägg ger mättnad.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.
  3. Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2018-02-27

Väldigt smaklöst. För mycket ingefära, smakade ingefäravatten

Liknande recept

Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glasnudlar med ägg

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fried rice med stekt ägg

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(7)