Nudelsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Den perfekta lätta lunchen, en soppa full av fräscha smaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g risnudlar
  • 300 g lammfilé eller lövbiff, skuret i strimlor
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 morot, skuren i smala strimlor
  • 400 g böngroddar
  • 50 g rostade och krossade jordnötter
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 urkärnad och hackad chili eller jalapeno
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 tsk hackad färsk mynta

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och spola igenom dem med kallt vatten. Häll vattnet av böngroddarna och skölj dem i ett durkslag. Fördela risnudlarna i portionsskålar. Lägg ner salladslök, rödlök, morötter, böngroddar och jordnötter. Koka strax före serveringen upp buljongen med chilistrimlorna pch låt koka 2-3 minuter.
  2. Lägg ner köttskivorna och lyft samtidigt bort kastrullen från värmen. Rör om. Fördela sedan kött och buljong i soppskålarna med jordnötter och alla grönsaker. Toppa med koriander och mynta. Servera soppan direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Strimlat kött med nudlar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Wok med nudlar och vattenkastanjer

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Soppa med nudlar och färs

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Buljongsoppa med nudlar och köttfärs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wokgryta med nudlar och currypasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Strimlad skinkschnitzel med nudlar

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g risnudlar
  • 300 g lammfilé eller lövbiff, skuret i strimlor
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 morot, skuren i smala strimlor
  • 400 g böngroddar
  • 50 g rostade och krossade jordnötter
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 urkärnad och hackad chili eller jalapeno
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 tsk hackad färsk mynta

Nudelsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Den perfekta lätta lunchen, en soppa full av fräscha smaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och spola igenom dem med kallt vatten. Häll vattnet av böngroddarna och skölj dem i ett durkslag. Fördela risnudlarna i portionsskålar. Lägg ner salladslök, rödlök, morötter, böngroddar och jordnötter. Koka strax före serveringen upp buljongen med chilistrimlorna pch låt koka 2-3 minuter.
  2. Lägg ner köttskivorna och lyft samtidigt bort kastrullen från värmen. Rör om. Fördela sedan kött och buljong i soppskålarna med jordnötter och alla grönsaker. Toppa med koriander och mynta. Servera soppan direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Strimlat kött med nudlar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Wok med nudlar och vattenkastanjer

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Soppa med nudlar och färs

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Buljongsoppa med nudlar och köttfärs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wokgryta med nudlar och currypasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Strimlad skinkschnitzel med nudlar

Betyg
Betyg
(5)