Nudelsallad med sojabönor

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

Extremt god och extremt snabblagad nudelrätt. Dressing med massor av smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 0.5 gurka
  • 2 morötter
  • 250 g frysta gröna sojabönor
  • 1 dl krossade jordnötter
  • 2 skivade selleristjälkar
  • 250 g breda risnudlar
  • 3 skivade salladslökar
  • Dressing:
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl tahini eller osötat jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur och skär i skivor. Skala morötterna och hyvla med skalaren eller en osthyvel. Tillred sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.

Dressing:

  1. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  2. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vänd runt nudlarna med dressingen och fördela i fyra skålar. Låt var och en toppa med tillbehören vid bordet.

Tips

Servera gärna med färsk koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2016-12-14

Vi tyckte att det här var en jättegod, enkel, vegetarisk och hälsosam rätt. Mums. Vi gjorde dressingen så här istället: torrrosta 2-3 msk sesamfrön i stekpannan. Blanda ihop pressad vitlök, en halv strimlad chili, saft från 1 lime, 1 msk socker och japansk soya (mer än vad som står i receptet. Vi tog en halv deciliter ungefär). Extra salt behövs inte. Resten av salladen gjorde vi som det står i receptet men utan selleri eftersom vi inte hade det. Morötterna tycker jag är lättare och godare att strimla med kniv. Vi blandade inte dressingen med nudlarna (efterso, det blir så tråkig färg) utan serverade den till. Gott!

Marie

2016-11-24

Ja det var tråkigt. Använde ingen tahini pga föregående kommentar och dressingen vart god men annars tråkigt.

Hanna

2016-03-28

Såg supergott ut men smakade simpelt. Platt rätt med stark tahinismak.

Liknande recept

Nudelsallad med nem-dressing

(2)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(17)

Risnudelsallad med broccoli

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 0.5 gurka
  • 2 morötter
  • 250 g frysta gröna sojabönor
  • 1 dl krossade jordnötter
  • 2 skivade selleristjälkar
  • 250 g breda risnudlar
  • 3 skivade salladslökar
  • Dressing:
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl tahini eller osötat jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • salt

Nudelsallad med sojabönor

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

Extremt god och extremt snabblagad nudelrätt. Dressing med massor av smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur och skär i skivor. Skala morötterna och hyvla med skalaren eller en osthyvel. Tillred sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.

Dressing:

  1. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  2. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vänd runt nudlarna med dressingen och fördela i fyra skålar. Låt var och en toppa med tillbehören vid bordet.

Tips

Servera gärna med färsk koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2016-12-14

Vi tyckte att det här var en jättegod, enkel, vegetarisk och hälsosam rätt. Mums. Vi gjorde dressingen så här istället: torrrosta 2-3 msk sesamfrön i stekpannan. Blanda ihop pressad vitlök, en halv strimlad chili, saft från 1 lime, 1 msk socker och japansk soya (mer än vad som står i receptet. Vi tog en halv deciliter ungefär). Extra salt behövs inte. Resten av salladen gjorde vi som det står i receptet men utan selleri eftersom vi inte hade det. Morötterna tycker jag är lättare och godare att strimla med kniv. Vi blandade inte dressingen med nudlarna (efterso, det blir så tråkig färg) utan serverade den till. Gott!

Marie

2016-11-24

Ja det var tråkigt. Använde ingen tahini pga föregående kommentar och dressingen vart god men annars tråkigt.

Hanna

2016-03-28

Såg supergott ut men smakade simpelt. Platt rätt med stark tahinismak.

Liknande recept

Nudelsallad med nem-dressing

(2)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(17)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies