Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Silkestofu är mjuk och len i konsistensen och passar perfekt till de krispiga böngroddarna, morötterna och jordnötterna i den smakrika nudelsalladen. En krämig jordnötssås med kokosmjölk passar perfekt till.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 90 g risnudlar
  • 400 g silkestofu
  • 100 g färska böngroddar
  • 2 morötter, strimlade
  • 0.5 gurka, hyvlad på längden
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 röda chili, strimlade
  • 2 dl hackad thaibasilika
  • 3 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • 1 dl salta jordnötter, till servering
  • Jordnötssås:
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk fisksås (nam pla)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner med kallt vatten.
  2. Mixa ingredienserna till jordnötssåsen till en slät sås. Skär tofun i tärningar.
  3. Vänd ihop nudlarna med tofun, alla grönsaker, limeskal (endast det gröna), limesaft och olja. Smaka av med salt. Servera nudelsalladen med jordnötssåsen och extra jordnötter.

Tips

Thaibasilikan går bra att byta ut mot mynta eller koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2019-05-06

Fisksås är väl inte vegetariskt?

Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(19)

Grönt paket med bönor och feta

(1)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Vegobollar i salladsblad

(4)

Gustavs Bönburgare

(16)

Slowcooked beef taco style

(11)

Persisk kidneybönsallad med svensk vitkål

(12)

Lax på planka med asiatisk bönsallad

(21)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 90 g risnudlar
  • 400 g silkestofu
  • 100 g färska böngroddar
  • 2 morötter, strimlade
  • 0.5 gurka, hyvlad på längden
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 röda chili, strimlade
  • 2 dl hackad thaibasilika
  • 3 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • 1 dl salta jordnötter, till servering
  • Jordnötssås:
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk fisksås (nam pla)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Silkestofu är mjuk och len i konsistensen och passar perfekt till de krispiga böngroddarna, morötterna och jordnötterna i den smakrika nudelsalladen. En krämig jordnötssås med kokosmjölk passar perfekt till.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner med kallt vatten.
  2. Mixa ingredienserna till jordnötssåsen till en slät sås. Skär tofun i tärningar.
  3. Vänd ihop nudlarna med tofun, alla grönsaker, limeskal (endast det gröna), limesaft och olja. Smaka av med salt. Servera nudelsalladen med jordnötssåsen och extra jordnötter.

Tips

Thaibasilikan går bra att byta ut mot mynta eller koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2019-05-06

Fisksås är väl inte vegetariskt?

Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(19)

Grönt paket med bönor och feta

(1)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Vegobollar i salladsblad

(4)

Gustavs Bönburgare

(16)

Slowcooked beef taco style

(11)

Persisk kidneybönsallad med svensk vitkål

(12)

Lax på planka med asiatisk bönsallad

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies