Nudelsallad med oystersås, räkor och papaya

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Fräsch sallad med asiatiska smaker som papaya, chili, oystersås och thaibasilika.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 125 g breda risnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 300 g papaya
  • 0.5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk neutral olja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl oyster sauce
  • 1 kruka thaibasilika eller mynta
  • 1 lime, till servering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i kallt vatten och låt stå minst 1 tim. Låt räkorna rinna av om de legat i lake eller varit frysta. Skala, kärna ur och tärna papayan och gurkan. Strimla salladslök och chili.
  2. Blanda limeskal, limesaft, riven ingefära, vatten, honung, olja och salt till en vinägrett. Vänd ner räkor och alla grönsaker i vinägretten. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs vitlök. Tillsätt de blötlagda nudlarna och häll över oystersås. Rör om tills nudlarna är täckta med såsen. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och toppa med räksalladen. Strö över sesamfröna och garnera med limeklyftor och thaibasilika.

Tips

Gör salladen utan räkorna och servera med en grillad fisk eller kyckling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalkonfilé med limesås

(35)

Sashimi nudelsallad

(4)

Wokade mungböngroddar med rostade jordnötter

(0)

Soppa med nudlar och färs

(13)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Lax med mangosalsa

(3)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 125 g breda risnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 300 g papaya
  • 0.5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk neutral olja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl oyster sauce
  • 1 kruka thaibasilika eller mynta
  • 1 lime, till servering
  • 0.5 tsk salt

Nudelsallad med oystersås, räkor och papaya

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Fräsch sallad med asiatiska smaker som papaya, chili, oystersås och thaibasilika.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i kallt vatten och låt stå minst 1 tim. Låt räkorna rinna av om de legat i lake eller varit frysta. Skala, kärna ur och tärna papayan och gurkan. Strimla salladslök och chili.
  2. Blanda limeskal, limesaft, riven ingefära, vatten, honung, olja och salt till en vinägrett. Vänd ner räkor och alla grönsaker i vinägretten. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs vitlök. Tillsätt de blötlagda nudlarna och häll över oystersås. Rör om tills nudlarna är täckta med såsen. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och toppa med räksalladen. Strö över sesamfröna och garnera med limeklyftor och thaibasilika.

Tips

Gör salladen utan räkorna och servera med en grillad fisk eller kyckling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalkonfilé med limesås

(35)

Sashimi nudelsallad

(4)

Wokade mungböngroddar med rostade jordnötter

(0)

Soppa med nudlar och färs

(13)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Lax med mangosalsa

(3)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies