För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nudelsallad med nem-dressing

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g glasnudlar
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 knippa rädisa
  • 200 g rättika
  • 2 dl cashewnötter
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 romansallad, strimlad
  • röda chilifrukter, skivor
  • Dressing:
  • 1 dl fisksås
  • 3 lime, saft och finrivet skal
  • 0.5 dl strösocker

Gör så här

  1. 1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten och blanda med soja, sesamolja och koriander.
  2. 2. Skiva rädisor och rättika supertunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke med isvatten ca 15 min, så att de blir krispiga.
  3. 3. Rosta cashewnötter och sesamfrön i en torr stekpanna. 4. Blanda ihop nem-dressingen och vänd runt med sallad, rädisor och rättika.
  4. 5. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och fördela salladen ovanpå. 6. Toppa med nötblandningen och garnera ev med koriander.

Tips

Mycket av chilihettan sitter i fröna så peta bort dem om du vill barnanpassa salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sho

2015-06-02

Hade svårt för fisksåsen, annars var det en god rätt.

Liknande recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

(47)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

(3)

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

(1)

Nudelsallad med räkor och mango

(35)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(152)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)

Rispappersrullar med dippsås

(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g glasnudlar
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 knippa rädisa
  • 200 g rättika
  • 2 dl cashewnötter
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 romansallad, strimlad
  • röda chilifrukter, skivor
  • Dressing:
  • 1 dl fisksås
  • 3 lime, saft och finrivet skal
  • 0.5 dl strösocker

Nudelsallad med nem-dressing

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten och blanda med soja, sesamolja och koriander.
  2. 2. Skiva rädisor och rättika supertunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke med isvatten ca 15 min, så att de blir krispiga.
  3. 3. Rosta cashewnötter och sesamfrön i en torr stekpanna. 4. Blanda ihop nem-dressingen och vänd runt med sallad, rädisor och rättika.
  4. 5. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och fördela salladen ovanpå. 6. Toppa med nötblandningen och garnera ev med koriander.

Tips

Mycket av chilihettan sitter i fröna så peta bort dem om du vill barnanpassa salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sho

2015-06-02

Hade svårt för fisksåsen, annars var det en god rätt.

Liknande recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

(47)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

(3)

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

(1)

Nudelsallad med räkor och mango

(35)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(152)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)

Rispappersrullar med dippsås

(4)