Nudelsallad med nem-dressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g glasnudlar
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 knippa rädisa
  • 200 g rättika
  • 2 dl cashewnötter
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 romansallad, strimlad
  • röda chilifrukter, skivor
  • Dressing:
  • 1 dl fisksås
  • 3 lime, saft och finrivet skal
  • 0.5 dl strösocker

Gör så här

  1. 1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten och blanda med soja, sesamolja och koriander.
  2. 2. Skiva rädisor och rättika supertunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke med isvatten ca 15 min, så att de blir krispiga.
  3. 3. Rosta cashewnötter och sesamfrön i en torr stekpanna. 4. Blanda ihop nem-dressingen och vänd runt med sallad, rädisor och rättika.
  4. 5. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och fördela salladen ovanpå. 6. Toppa med nötblandningen och garnera ev med koriander.

Tips

Mycket av chilihettan sitter i fröna så peta bort dem om du vill barnanpassa salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2020-09-12

Passar väldigt bra till kräftskiva!

Sho

2015-06-02

Hade svårt för fisksåsen, annars var det en god rätt.

Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(157)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g glasnudlar
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 knippa rädisa
  • 200 g rättika
  • 2 dl cashewnötter
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 romansallad, strimlad
  • röda chilifrukter, skivor
  • Dressing:
  • 1 dl fisksås
  • 3 lime, saft och finrivet skal
  • 0.5 dl strösocker

Nudelsallad med nem-dressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten och blanda med soja, sesamolja och koriander.
  2. 2. Skiva rädisor och rättika supertunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke med isvatten ca 15 min, så att de blir krispiga.
  3. 3. Rosta cashewnötter och sesamfrön i en torr stekpanna. 4. Blanda ihop nem-dressingen och vänd runt med sallad, rädisor och rättika.
  4. 5. Lägg nudlarna på ett serveringsfat och fördela salladen ovanpå. 6. Toppa med nötblandningen och garnera ev med koriander.

Tips

Mycket av chilihettan sitter i fröna så peta bort dem om du vill barnanpassa salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2020-09-12

Passar väldigt bra till kräftskiva!

Sho

2015-06-02

Hade svårt för fisksåsen, annars var det en god rätt.

Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(157)