Nudelsallad med mango och cashewnötter

Betyg (1-5):
1.88 (42 betyg)

Supergod nudelsallad med japanska sobanudlar. Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 200 g sobanudlar eller äggnudlar
  • 1 gurka
  • 1 mango, gärna omogen
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta eller thaibasilika, hackad
  • 150 g färska böngroddar
  • 1 krispsallad, rivna blad
  • 75 g salta jordnötter eller cashewnötter
  • 4 msk kokosflakes, rostade
  • Limedressing med ingefära
  • 1 röd chili ev urkärnad och finhackad
  • 40 g färsk ingefära, riven, endast pressad saft
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk agavesirap

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj av i kallt vatten. Skala gurkan och dela på längden. Skrapa ut den mjuka delen i mitten med en sked och skär sedan i skivor. Skala mangon med potatisskalare och fortsätt skala den i tunna strimlor.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd runt med nudlar, böngroddar och örter. Fördela på ett serveringsfat med salladsblad. Toppa med gurka och mango. Strö över nötter och kokosflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Chili sin carne

(39)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Älgköttbullar

(12)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 200 g sobanudlar eller äggnudlar
  • 1 gurka
  • 1 mango, gärna omogen
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta eller thaibasilika, hackad
  • 150 g färska böngroddar
  • 1 krispsallad, rivna blad
  • 75 g salta jordnötter eller cashewnötter
  • 4 msk kokosflakes, rostade
  • Limedressing med ingefära
  • 1 röd chili ev urkärnad och finhackad
  • 40 g färsk ingefära, riven, endast pressad saft
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk agavesirap

Nudelsallad med mango och cashewnötter

Betyg (1-5):
1.88 (42 betyg)

Supergod nudelsallad med japanska sobanudlar. Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj av i kallt vatten. Skala gurkan och dela på längden. Skrapa ut den mjuka delen i mitten med en sked och skär sedan i skivor. Skala mangon med potatisskalare och fortsätt skala den i tunna strimlor.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd runt med nudlar, böngroddar och örter. Fördela på ett serveringsfat med salladsblad. Toppa med gurka och mango. Strö över nötter och kokosflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Chili sin carne

(39)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Älgköttbullar

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies