Nudelsallad med grillspett

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Sojamarinerade laxspett med smakrik dressing och kripsiga grönsaker.

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Sallad:
  • 500 g risnudlar
  • 200 g strimlade, förvällda gröna bönor, sugar snaps eller sockerärtor
  • 350 g röda paprikor i strimlor
  • 125 g salladslökar i tunna strimlor
  • 150 g rädisor hela eller i strimlor
  • Dressing:
  • 3 msk fisksås
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 krm socker
  • Grillspett:
  • 800 g skinnfri laxfilé
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1.5 msk sesamolja

Gör så här

  1. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kalla i en sil och låt rinna av. Förväll bönor eller ärtor i kokande vatten ca 1 minut, spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker grillspettpå ett fat.
  2. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt ner i salladen.
  3. Skär filén ca 3 x 3 cm bitar och trä upp på blötlagda bambuspett (använd gärna dubbla spett så snurrar inte bitarna runt). Blanda soja, olja och salt och pensla laxen med blandningen. Grilla på utegrill tills fisken precis är genomstekt, 2 - 3 minuter per sida eller i ugnen i 200° ca 10 minuter.
  4. Servera spetten till salladen.

Tips

Spetten är godast varma men kan också serveras kalla till exempel buffé.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime - Coop

(17)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad - Coop

(148)

Thaifiskbiffar - Coop

(55)
13 st
  • Sallad:
  • 500 g risnudlar
  • 200 g strimlade, förvällda gröna bönor, sugar snaps eller sockerärtor
  • 350 g röda paprikor i strimlor
  • 125 g salladslökar i tunna strimlor
  • 150 g rädisor hela eller i strimlor
  • Dressing:
  • 3 msk fisksås
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 krm socker
  • Grillspett:
  • 800 g skinnfri laxfilé
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1.5 msk sesamolja

Nudelsallad med grillspett

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Sojamarinerade laxspett med smakrik dressing och kripsiga grönsaker.

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kalla i en sil och låt rinna av. Förväll bönor eller ärtor i kokande vatten ca 1 minut, spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker grillspettpå ett fat.
  2. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt ner i salladen.
  3. Skär filén ca 3 x 3 cm bitar och trä upp på blötlagda bambuspett (använd gärna dubbla spett så snurrar inte bitarna runt). Blanda soja, olja och salt och pensla laxen med blandningen. Grilla på utegrill tills fisken precis är genomstekt, 2 - 3 minuter per sida eller i ugnen i 200° ca 10 minuter.
  4. Servera spetten till salladen.

Tips

Spetten är godast varma men kan också serveras kalla till exempel buffé.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime - Coop

(17)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad - Coop

(148)

Thaifiskbiffar - Coop

(55)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies