Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg (1-5):
4.02 (47 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 100 g glasnudlar
  • 1 apelsin (1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 0.75 dl sweet chilisås
  • 0.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 200 g vitkål, finstrimlad
  • 1 dl purjolök, strimlad (endast det gröna)
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • Fläskfärsbiffar
  • 500 g fläskfärs
  • 2 dl finhackad purjolök (det vita)
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.25 dl sweet chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja till stekning

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweet chili och ättika till en dressing.
  2. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål, purjolök och jordnötter. Spar ev lite purjolök och nötter att garnera med.

Biffar:

  1. Blanda färsen med purjolök, ingefära, vitlök, sweet chili, salt och peppar. Forma till små biffar med blöta händer.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de har fin färg och är genomstekta.

Servering

Gillar du stark mat så tillsätt lite sambal oelek eller chiliflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-04-09

Mycket goda smaker! Jag lade till lite smått och gott som fanns hemma till salladen så som paprika, morötter och babyspenat. Lagas definitivt igen!

Robert

2018-10-22

Grymt gott

Coop webbredaktör

2018-08-23

Till Fredd: Kostnaden per portion beräknas på mängden ingredienser som används i receptet.

Fredd

2018-08-15

bara färsen är 60 spänn så gör om gör rätt eller kalla det för fyra personer för 200

Rebecca

2018-08-06

Gott!

Marijana

2018-05-11

Kassen kom men ingen kött i.... Och som det stor nedan, kostnaderna är för den del av som används, så beställer man allt som ingår i rätten blir det mer.

Ben

2017-05-14

Kostnaderna är för det du använder ur produkten

Lize

2017-05-11

Har inte lagat rätten än, men det var irriterande att inte alla varor fanns i affären. Dessutom blev det 117:-, och då har jag en del ingredienser hemma...

Cecilia

2017-03-27

God vardagsmat som uppskattades av hela familjen. Man kan hetta till det med lite sambal oelek om man tycker rätten är för mild

Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon

(55)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Couscouspanna med fisk

(35)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Tofu Tikka

(58)

Minestronesoppa med linser

(52)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(73)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 100 g glasnudlar
  • 1 apelsin (1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 0.75 dl sweet chilisås
  • 0.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 200 g vitkål, finstrimlad
  • 1 dl purjolök, strimlad (endast det gröna)
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • Fläskfärsbiffar
  • 500 g fläskfärs
  • 2 dl finhackad purjolök (det vita)
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.25 dl sweet chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja till stekning

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg (1-5):
4.02 (47 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweet chili och ättika till en dressing.
  2. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål, purjolök och jordnötter. Spar ev lite purjolök och nötter att garnera med.

Biffar:

  1. Blanda färsen med purjolök, ingefära, vitlök, sweet chili, salt och peppar. Forma till små biffar med blöta händer.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de har fin färg och är genomstekta.

Servering

Gillar du stark mat så tillsätt lite sambal oelek eller chiliflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-04-09

Mycket goda smaker! Jag lade till lite smått och gott som fanns hemma till salladen så som paprika, morötter och babyspenat. Lagas definitivt igen!

Robert

2018-10-22

Grymt gott

Coop webbredaktör

2018-08-23

Till Fredd: Kostnaden per portion beräknas på mängden ingredienser som används i receptet.

Fredd

2018-08-15

bara färsen är 60 spänn så gör om gör rätt eller kalla det för fyra personer för 200

Rebecca

2018-08-06

Gott!

Marijana

2018-05-11

Kassen kom men ingen kött i.... Och som det stor nedan, kostnaderna är för den del av som används, så beställer man allt som ingår i rätten blir det mer.

Ben

2017-05-14

Kostnaderna är för det du använder ur produkten

Lize

2017-05-11

Har inte lagat rätten än, men det var irriterande att inte alla varor fanns i affären. Dessutom blev det 117:-, och då har jag en del ingredienser hemma...

Cecilia

2017-03-27

God vardagsmat som uppskattades av hela familjen. Man kan hetta till det med lite sambal oelek om man tycker rätten är för mild

Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon

(55)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Couscouspanna med fisk

(35)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Tofu Tikka

(58)

Minestronesoppa med linser

(52)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(73)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies