För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nudelsallad med apelsin, ingefära och marinerad tofu

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

En saftig och smakrik sallad på glasnudlar, apelsin,ingefära, vitkål, salladslök och tofu som toppas med en lime och koriander

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g glasnudlar eller risnudlar
  • 2 apelsin (varav 1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
  • 0.75 dl sweet chilisås
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • lime, i klyftor
  • färsk koriander
  • Marinerad Tofu
  • 400 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofun i bitar och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 min att marinera, gärna längre. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten.
  2. Filea en av apelsinerna. Blanda apelsinskal, -saft, filead apelsin, ingefära och sweet chili till en dressing. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna.
  3. Toppa med resten av jordnötterna, strimlad chili och salladslök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Salta och peppra. Servera med limeklyftor och hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-13

Hej Jenny! Det hade visst försvunnit, men det ska vara 1 msk finriven ingefära. Lycka till! /Maja (webbredaktör)

Jenny

2020-02-12

Det står inte hur mycket ingefära man ska till dressingen.

Liknande recept

Nudelsallad med sojabönor

(9)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(19)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Nudelsallad med nem-dressing

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g glasnudlar eller risnudlar
  • 2 apelsin (varav 1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
  • 0.75 dl sweet chilisås
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • lime, i klyftor
  • färsk koriander
  • Marinerad Tofu
  • 400 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Nudelsallad med apelsin, ingefära och marinerad tofu

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

En saftig och smakrik sallad på glasnudlar, apelsin,ingefära, vitkål, salladslök och tofu som toppas med en lime och koriander

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofun i bitar och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 min att marinera, gärna längre. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten.
  2. Filea en av apelsinerna. Blanda apelsinskal, -saft, filead apelsin, ingefära och sweet chili till en dressing. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna.
  3. Toppa med resten av jordnötterna, strimlad chili och salladslök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Salta och peppra. Servera med limeklyftor och hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-13

Hej Jenny! Det hade visst försvunnit, men det ska vara 1 msk finriven ingefära. Lycka till! /Maja (webbredaktör)

Jenny

2020-02-12

Det står inte hur mycket ingefära man ska till dressingen.

Liknande recept

Nudelsallad med sojabönor

(9)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(19)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Nudelsallad med nem-dressing

(3)