Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg (1-5):
3.55 (11 betyg)

En söt liten bakelse med smak av vanilj, kokos och choklad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bottnar:
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Topping:
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 tsk florsocker att sikta över
  • Fyllning:
  • 5 dl grädde
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • Till servering:
  • physalis

Gör så här

  1. Rosta kokosflingor och solrosfrön i torr panna några minuter tills de fått färg. Vänd samman med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i kokos, solrosfrön och socker försiktigt.
  2. Gör 20–24 matskedsstora klickar på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen 10–12 minuter tills de fått färg. Lossa kakorna från pappret och låt svalna upp och ner.

Topping

  1. Smält chokladen i vattenbad och bred ut på bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp för att stelna.

Fyllning

  1. Vispa grädden ganska hårt med socker och vanilj. Varva tre bottnar med grädde mellan lagren. Toppa med grädde.
  2. Skär chokladen i rutor, cirka 1,5x5 centimeter. Dekorera bakelserna med chokladplattor. Sikta över florsocker. Servera med physalisfrukter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Hallontarte

(34)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Bärbägare

(14)
9 st
  • Bottnar:
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Topping:
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 tsk florsocker att sikta över
  • Fyllning:
  • 5 dl grädde
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • Till servering:
  • physalis

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg (1-5):
3.55 (11 betyg)

En söt liten bakelse med smak av vanilj, kokos och choklad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta kokosflingor och solrosfrön i torr panna några minuter tills de fått färg. Vänd samman med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i kokos, solrosfrön och socker försiktigt.
  2. Gör 20–24 matskedsstora klickar på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen 10–12 minuter tills de fått färg. Lossa kakorna från pappret och låt svalna upp och ner.

Topping

  1. Smält chokladen i vattenbad och bred ut på bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp för att stelna.

Fyllning

  1. Vispa grädden ganska hårt med socker och vanilj. Varva tre bottnar med grädde mellan lagren. Toppa med grädde.
  2. Skär chokladen i rutor, cirka 1,5x5 centimeter. Dekorera bakelserna med chokladplattor. Sikta över florsocker. Servera med physalisfrukter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Hallontarte

(34)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Bärbägare

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies