Norimakistrutar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Vegetariska sushi-strutar med tofu, avokado, morot och gurka.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.5 dl sushiris
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 150 g fast naturell tofu i skivor (1 skiva per person)
  • 2 tsk raps- eller sesamolja
  • 2 nori-blad
  • 1 avokado i smala klyftor
  • 0.5 gurka, i smala stavar
  • 1 morot i tunna stavar
  • 0.5 dl inlagd ingefära i strimlor
  • 4 msk japansk soja
  • 3 tsk wasabi

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Låt det svalna något och blanda i risvinäger och socker.
  3. Pensla tofun med olja och grilla på medelvärme tills den har fått grillränder. Dela i stavar.
  4. Dela varje noriark i 4 fyrkanter. Rulla ihop dem till strutar med den glansiga sidan utåt. Fukta skarven med lite vatten så att den fäster ihop. Fyll dem med ris, grönsaker, ingefära och tofu. Droppa över soja och servera med en klick wasabi.

Tips

Servera som grönt alternativ eller som tillbehör till grillat, t ex nötkött och fisk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Baguette med yoghurt

(25)

Tacos med asiatisk kräftröra

(0)

Korianderdressing

(2)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Majsbröd med bacon

(0)

Tonfiskröra med kapris

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 dl sushiris
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 150 g fast naturell tofu i skivor (1 skiva per person)
  • 2 tsk raps- eller sesamolja
  • 2 nori-blad
  • 1 avokado i smala klyftor
  • 0.5 gurka, i smala stavar
  • 1 morot i tunna stavar
  • 0.5 dl inlagd ingefära i strimlor
  • 4 msk japansk soja
  • 3 tsk wasabi

Norimakistrutar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Vegetariska sushi-strutar med tofu, avokado, morot och gurka.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Låt det svalna något och blanda i risvinäger och socker.
  3. Pensla tofun med olja och grilla på medelvärme tills den har fått grillränder. Dela i stavar.
  4. Dela varje noriark i 4 fyrkanter. Rulla ihop dem till strutar med den glansiga sidan utåt. Fukta skarven med lite vatten så att den fäster ihop. Fyll dem med ris, grönsaker, ingefära och tofu. Droppa över soja och servera med en klick wasabi.

Tips

Servera som grönt alternativ eller som tillbehör till grillat, t ex nötkött och fisk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Baguette med yoghurt

(25)

Tacos med asiatisk kräftröra

(0)

Korianderdressing

(2)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Majsbröd med bacon

(0)

Tonfiskröra med kapris

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies