För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nässel- och prästostdipp

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Med smak av försommargrönska och rivig prästost.

Tillagningstid: 25 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter färska, späda nässlor (eller 70 g babyspenat)
  • 70 g babyspenat
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl skalad sötmandel
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl riven prästost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i de avsköljda nässlorna/70 g spenat och ge ett kort uppkok. Ta upp och kyl ner. Pressa ut överflödig vätska.
  2. Mixa samman förvällda nässlor/spenat, färsk spenat, fint skuren fänkål och mandel. Tillsätt olja och mixa eller vänd ner prästosten. Salta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomat- och fetaostfyllt bröd

(4)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Tortillasnibbar

(25)

Stekt tofu och ostfyllda jalapeños

(1)

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

Enkel potatisgratäng

(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 liter färska, späda nässlor (eller 70 g babyspenat)
  • 70 g babyspenat
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl skalad sötmandel
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl riven prästost
  • 0.5 tsk salt

Nässel- och prästostdipp

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Med smak av försommargrönska och rivig prästost.

Tillagningstid: 25 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i de avsköljda nässlorna/70 g spenat och ge ett kort uppkok. Ta upp och kyl ner. Pressa ut överflödig vätska.
  2. Mixa samman förvällda nässlor/spenat, färsk spenat, fint skuren fänkål och mandel. Tillsätt olja och mixa eller vänd ner prästosten. Salta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomat- och fetaostfyllt bröd

(4)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Tortillasnibbar

(25)

Stekt tofu och ostfyllda jalapeños

(1)

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

Enkel potatisgratäng

(12)