Nässel- och prästostdipp

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Med smak av försommargrönska och rivig prästost.

Tillagningstid: 25 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 liter färska, späda nässlor (eller 70 g babyspenat)
  • 70 g babyspenat
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl skalad sötmandel
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl riven prästost

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i de avsköljda nässlorna/70 g spenat och ge ett kort uppkok. Ta upp och kyl ner. Pressa ut överflödig vätska.
  2. Mixa samman förvällda nässlor/spenat, färsk spenat, fint skuren fänkål och mandel. Tillsätt olja och mixa eller vänd ner prästosten. Salta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Burek med feta och grillad paprika

(1)

Enchilada med bbq-kyckling

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 liter färska, späda nässlor (eller 70 g babyspenat)
  • 70 g babyspenat
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl skalad sötmandel
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl riven prästost

Nässel- och prästostdipp

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Med smak av försommargrönska och rivig prästost.

Tillagningstid: 25 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i de avsköljda nässlorna/70 g spenat och ge ett kort uppkok. Ta upp och kyl ner. Pressa ut överflödig vätska.
  2. Mixa samman förvällda nässlor/spenat, färsk spenat, fint skuren fänkål och mandel. Tillsätt olja och mixa eller vänd ner prästosten. Salta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Burek med feta och grillad paprika

(1)

Enchilada med bbq-kyckling

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies