Nasigoreng med räkor

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Har du ris från gårdagen? gör denna smakrika nasigoreng med curry, räkor och vitkål.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 6 dl kokt ris eller 3 dl okokt
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • 300 g skalade räkor
  • Till servering
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek curryn hastigt under omrörning. Tillsätt broccoli, purjolök, vitkål och vitlök.
  2. Stek någon minut till. Tillsätt ris och ärter och stek tills riset är varmt. Vänd sist ner räkorna. Stek äggen, salta och peppra, och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Brunchplåt

(33)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Örtfrittata

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 6 dl kokt ris eller 3 dl okokt
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • 300 g skalade räkor
  • Till servering
  • 4 ägg

Nasigoreng med räkor

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Har du ris från gårdagen? gör denna smakrika nasigoreng med curry, räkor och vitkål.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek curryn hastigt under omrörning. Tillsätt broccoli, purjolök, vitkål och vitlök.
  2. Stek någon minut till. Tillsätt ris och ärter och stek tills riset är varmt. Vänd sist ner räkorna. Stek äggen, salta och peppra, och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Brunchplåt

(33)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Örtfrittata

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies