Nasi goreng med kyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Nasi goreng, en indonesisk "pyttipanna" med stekt ris, grönsaker och kyckling. Denna smaksatt med curry och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 4 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 300 g fryst strimlad kyckling, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g mix av frysta ärter, majs och paprika
  • Till servering
  • 2 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och salt i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt riset och rör om. Häll i vatten och låt sjuda under lock tills riset är klart, ca 20 min.
  2. Stek äggen i olja på valfritt sätt. Krydda med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingstrimlorna på hög värme. Salta när kycklingen fått lite färg, tillsätt sweet chilisås och stek under omrörning tills all sås fastnat på kycklingen.
  3. Vänd ner kycklingen och ärtmixen i riset och servera med de stekta äggen och extra sweet chilisås.

Tips

Kan göras på redan kokt ris, skippa vattnet och stek riset med löken och kryddorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Köttfärspirog

(21)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(22)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Moussakagratäng

(36)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 4 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 300 g fryst strimlad kyckling, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g mix av frysta ärter, majs och paprika
  • Till servering
  • 2 msk sweet chilisås

Nasi goreng med kyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Nasi goreng, en indonesisk "pyttipanna" med stekt ris, grönsaker och kyckling. Denna smaksatt med curry och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och salt i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt riset och rör om. Häll i vatten och låt sjuda under lock tills riset är klart, ca 20 min.
  2. Stek äggen i olja på valfritt sätt. Krydda med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingstrimlorna på hög värme. Salta när kycklingen fått lite färg, tillsätt sweet chilisås och stek under omrörning tills all sås fastnat på kycklingen.
  3. Vänd ner kycklingen och ärtmixen i riset och servera med de stekta äggen och extra sweet chilisås.

Tips

Kan göras på redan kokt ris, skippa vattnet och stek riset med löken och kryddorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Köttfärspirog

(21)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(22)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Moussakagratäng

(36)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies