För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Nasi goreng med kyckling

Betyg (1-5):
3.67 (84 betyg)

Nasi goreng, en indonesisk "pyttipanna" med stekt ris, grönsaker och kyckling. Denna smaksatt med curry och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 4 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 300 g fryst strimlad kyckling, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g mix av frysta ärter, majs och paprika
  • Till servering
  • 2 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och salt i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt riset och rör om. Häll i vatten och låt sjuda under lock tills riset är klart, ca 20 min.
  2. Stek äggen i olja på valfritt sätt. Krydda med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingstrimlorna på hög värme. Salta när kycklingen fått lite färg, tillsätt sweet chilisås och stek under omrörning tills all sås fastnat på kycklingen.
  3. Vänd ner kycklingen och ärtmixen i riset och servera med de stekta äggen och extra sweet chilisås.

Tips

Kan göras på redan kokt ris, skippa vattnet och stek riset med löken och kryddorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2020-05-09

Kommer absolut laga detta igen. Min dotter på 8 månader smaskade i sig det med stor aptit.

Joakim

2020-03-19

Smidig nasi goreng! Jag brukar fräsa curry och tomatpuré före jag lägger i kycklingen för stekning. Dessutom nöjer jag mig inte med sweet chili utan jag kompletterar med Sambal Oelek och Keptap Manis. Sedan låter jag detta reducera under ett semipermeabelt lock, så att köttet inte blir torrt.

Veronica

2020-02-24

Minska på riset och öka på grönsaker och kryddor så blir det jättegott

Sören

2020-02-24

Överraskande gott!!

Åsa A

2020-01-29

Helt ok. Kan lätt göras bättre. JAg körde tre gånger så mkt lök, lade till två vitlökar och en finhackad paprika. Allt detta frästes med kryddorna och sedan lät jag koka tillsammans med kycklingen och en kycklingbuljong. Smask sa barnen då

Mats

2020-01-28

Helt ok. Jag gjorde en dubbel sats och hade i extra kryddor utöver det som angivs. Hade jag inte gjort det hade det inte smakat något då det var lite klen smak trots extra kryddning

Liknande recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(74)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(16)

Pasta med råstekt broccoli och grana padano

(76)

Lotta Lundgren - Pho med fläskfrikadeller & ris

(92)

Kålfritters med bönsalsa

(15)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(70)

Marockansk kycklingryta med couscous

(38)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(40)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 4 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 300 g fryst strimlad kyckling, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g mix av frysta ärter, majs och paprika
  • Till servering
  • 2 msk sweet chilisås

Nasi goreng med kyckling

Betyg (1-5):
3.67 (84 betyg)

Nasi goreng, en indonesisk "pyttipanna" med stekt ris, grönsaker och kyckling. Denna smaksatt med curry och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och salt i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt riset och rör om. Häll i vatten och låt sjuda under lock tills riset är klart, ca 20 min.
  2. Stek äggen i olja på valfritt sätt. Krydda med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingstrimlorna på hög värme. Salta när kycklingen fått lite färg, tillsätt sweet chilisås och stek under omrörning tills all sås fastnat på kycklingen.
  3. Vänd ner kycklingen och ärtmixen i riset och servera med de stekta äggen och extra sweet chilisås.

Tips

Kan göras på redan kokt ris, skippa vattnet och stek riset med löken och kryddorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2020-05-09

Kommer absolut laga detta igen. Min dotter på 8 månader smaskade i sig det med stor aptit.

Joakim

2020-03-19

Smidig nasi goreng! Jag brukar fräsa curry och tomatpuré före jag lägger i kycklingen för stekning. Dessutom nöjer jag mig inte med sweet chili utan jag kompletterar med Sambal Oelek och Keptap Manis. Sedan låter jag detta reducera under ett semipermeabelt lock, så att köttet inte blir torrt.

Veronica

2020-02-24

Minska på riset och öka på grönsaker och kryddor så blir det jättegott

Sören

2020-02-24

Överraskande gott!!

Åsa A

2020-01-29

Helt ok. Kan lätt göras bättre. JAg körde tre gånger så mkt lök, lade till två vitlökar och en finhackad paprika. Allt detta frästes med kryddorna och sedan lät jag koka tillsammans med kycklingen och en kycklingbuljong. Smask sa barnen då

Mats

2020-01-28

Helt ok. Jag gjorde en dubbel sats och hade i extra kryddor utöver det som angivs. Hade jag inte gjort det hade det inte smakat något då det var lite klen smak trots extra kryddning

Liknande recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(74)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(16)

Pasta med råstekt broccoli och grana padano

(76)

Lotta Lundgren - Pho med fläskfrikadeller & ris

(92)

Kålfritters med bönsalsa

(15)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(70)

Marockansk kycklingryta med couscous

(38)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(40)