Nasi goreng

Betyg (1-5):
3.21 (43 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl långkornigt ris
  • 300 g benfritt fläskkött av skinka eller bog eller kycklingfilé
  • 0.5 dl olja eller margarin
  • 2.5 tsk curry
  • 2 gula lökar
  • 4 dl vitkål
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, pressade
  • 200 g räkor, med skal eller ca 75 g rensade
  • 0.5 ananas eller 1 burk konserverad

Gör så här

  1. Koka riset se förpackningen. Skär köttet i smala strimlor. Bryn dem i fettet i en gryta tillsammans med curry på medelstark värme. Efterstek köttet under lock på svag värme ca 10 min. Finstrimla under tiden lök och vitkål och lägg det i grytan med köttet. Låt det bli mjukt under lock ca 10 min. Smaksätt med salt, paprikapulver, soja, sambal oelek och vitlök. Blanda i det kokta, heta riset. Häll upp på fat.
  2. Garnera med rensade räkor, ananas i bitar och gärna strimlad omelett.

Tips

Grädda en fransk omelett på 2 ägg, lite salt och 2 msk vatten. Strimla den och blanda med pytten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(17)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl långkornigt ris
  • 300 g benfritt fläskkött av skinka eller bog eller kycklingfilé
  • 0.5 dl olja eller margarin
  • 2.5 tsk curry
  • 2 gula lökar
  • 4 dl vitkål
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, pressade
  • 200 g räkor, med skal eller ca 75 g rensade
  • 0.5 ananas eller 1 burk konserverad

Nasi goreng

Betyg (1-5):
3.21 (43 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset se förpackningen. Skär köttet i smala strimlor. Bryn dem i fettet i en gryta tillsammans med curry på medelstark värme. Efterstek köttet under lock på svag värme ca 10 min. Finstrimla under tiden lök och vitkål och lägg det i grytan med köttet. Låt det bli mjukt under lock ca 10 min. Smaksätt med salt, paprikapulver, soja, sambal oelek och vitlök. Blanda i det kokta, heta riset. Häll upp på fat.
  2. Garnera med rensade räkor, ananas i bitar och gärna strimlad omelett.

Tips

Grädda en fransk omelett på 2 ägg, lite salt och 2 msk vatten. Strimla den och blanda med pytten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies