Nacho bonanza

Betyg (1-5):
2.81 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g utskuren biff i skivor
  • svartpeppar
  • 200 g nachos
  • 0.5 huvud strimlad isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
  • Svarta bönor:
  • 380 g sköljda svarta bönor, 1 burk
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1 tsk flingsalt
  • Cheddarostsås:
  • 1.5 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • muskot eventuellt

Gör så här

  1. Blanda bönor med resten av ingredienserna och låt dra en stund.
  2. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Koka under omrörning ca 5 min, tills såsen tjocknat. Rör ner osten i omgångar till en slät sås. Smaka av med salt och ev lite muskot.
  3. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna 2–3 min per sida. Låt köttet vila på en skärbräda några minuter.
  4. Fördela nachochipsen på 4 tallrikar eller en plåt. Strö över sallad och bönor. Toppa med klickar av cheddarostsås och gräddfil.
  5. Servera med biffen, skuren i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2015-11-21

Väldigt gott, men minska på saltet i bönsalsan.

Liknande recept

Risfyllda grönsaker

(0)

Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxtaco

(9)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g utskuren biff i skivor
  • svartpeppar
  • 200 g nachos
  • 0.5 huvud strimlad isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
  • Svarta bönor:
  • 380 g sköljda svarta bönor, 1 burk
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1 tsk flingsalt
  • Cheddarostsås:
  • 1.5 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • muskot eventuellt

Nacho bonanza

Betyg (1-5):
2.81 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda bönor med resten av ingredienserna och låt dra en stund.
  2. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Koka under omrörning ca 5 min, tills såsen tjocknat. Rör ner osten i omgångar till en slät sås. Smaka av med salt och ev lite muskot.
  3. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna 2–3 min per sida. Låt köttet vila på en skärbräda några minuter.
  4. Fördela nachochipsen på 4 tallrikar eller en plåt. Strö över sallad och bönor. Toppa med klickar av cheddarostsås och gräddfil.
  5. Servera med biffen, skuren i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2015-11-21

Väldigt gott, men minska på saltet i bönsalsan.

Liknande recept

Risfyllda grönsaker

(0)

Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxtaco

(9)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies