För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Naanbröd

Betyg (1-5):
2.74 (84 betyg)

Väldigt gott indiskt bröd som i vanliga fall bakas i en tandoorigryta men likväl kan gräddas i en vanlig ugn. Fint till buffén!

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:275º-Grill
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, 37°
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl naturell yoghurt, 3 %
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen med den ljumma mjölken. Lägg mjölet i en skål eller köksmaskin. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, bakpulver, jäst- och mjölkblandning.
  2. Häll blandningen över mjölet och knåda 5 minuter för hand eller 2 minuter i maskin tills degen är mjuk och smidig. Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa cirka 2,5 timme.
  3. Sätt ugnen på grill på 275 grader. Pensla tre bakplåtar tunt med olja. Knåda degen ett par minuter och dela den i sex delar. Smörj in händerna med lite olja och dra ut varje del till en platt kaka, cirka 25 centimeter lång och 12-15 centimeter bred. Lägg två kakor på varje plåt.
  4. Låt kakorna jäsa 20 minuter under bakduk. Pensla kakorna med vatten. Grädda kakorna 2-3 minuter, tills bröden fått bruna fläckar och bubblat sig lite. Vänd bröden, med hjälp av en grytlapp eller stekspade, och grädda andra sidan 2-3 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(20)

Frasig minipizza

(24)

Stekt kyckling

(1)

Räktacos

(14)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Filodegspizza med sötpotatis

(13)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, 37°
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl naturell yoghurt, 3 %
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Naanbröd

Betyg (1-5):
2.74 (84 betyg)

Väldigt gott indiskt bröd som i vanliga fall bakas i en tandoorigryta men likväl kan gräddas i en vanlig ugn. Fint till buffén!

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:275º-Grill
5 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med den ljumma mjölken. Lägg mjölet i en skål eller köksmaskin. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, bakpulver, jäst- och mjölkblandning.
  2. Häll blandningen över mjölet och knåda 5 minuter för hand eller 2 minuter i maskin tills degen är mjuk och smidig. Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa cirka 2,5 timme.
  3. Sätt ugnen på grill på 275 grader. Pensla tre bakplåtar tunt med olja. Knåda degen ett par minuter och dela den i sex delar. Smörj in händerna med lite olja och dra ut varje del till en platt kaka, cirka 25 centimeter lång och 12-15 centimeter bred. Lägg två kakor på varje plåt.
  4. Låt kakorna jäsa 20 minuter under bakduk. Pensla kakorna med vatten. Grädda kakorna 2-3 minuter, tills bröden fått bruna fläckar och bubblat sig lite. Vänd bröden, med hjälp av en grytlapp eller stekspade, och grädda andra sidan 2-3 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(20)

Frasig minipizza

(24)

Stekt kyckling

(1)

Räktacos

(14)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Filodegspizza med sötpotatis

(13)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)