Mustigt lingonbröd

Betyg (1-5):
2.82 (17 betyg)

Ett saftigt bröd med öl och lingonsylt som kräver lite längre jästid.

Tillagningstid: 10 timmar
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Steg 1:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl russin
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl krossat vete eller råg
  • Steg 2:
  • 2.5 dl öl
  • 25 g jäst
  • 1 msk soja
  • 1 dl lingonsylt
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Steg 1: Koka upp vattnet. Häll upp solroskärnor, russin och kross i en bunke. Häll över det heta vattnet. Täck över och låt stå i rumstemperatur 6-8 timmar.

Steg 2:

  1. Värm ölen till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med ölen. Tillsätt fett, soja, salt, krossblandning, lingonsylt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg, 5-10 minuter. Jäs degen övertäckt cirka 40 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma släta längder. Om degen först plattas ut och sedan rullas ihop blir bröden lite högre. Lägg längderna med skarven ner i smorda formar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chiayoghurtbägare

(13)
11 st
  • Steg 1:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl russin
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl krossat vete eller råg
  • Steg 2:
  • 2.5 dl öl
  • 25 g jäst
  • 1 msk soja
  • 1 dl lingonsylt
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 msk olja

Mustigt lingonbröd

Betyg (1-5):
2.82 (17 betyg)

Ett saftigt bröd med öl och lingonsylt som kräver lite längre jästid.

Tillagningstid: 10 timmar
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Steg 1: Koka upp vattnet. Häll upp solroskärnor, russin och kross i en bunke. Häll över det heta vattnet. Täck över och låt stå i rumstemperatur 6-8 timmar.

Steg 2:

  1. Värm ölen till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med ölen. Tillsätt fett, soja, salt, krossblandning, lingonsylt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg, 5-10 minuter. Jäs degen övertäckt cirka 40 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma släta längder. Om degen först plattas ut och sedan rullas ihop blir bröden lite högre. Lägg längderna med skarven ner i smorda formar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chiayoghurtbägare

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies