För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mustigt lingonbröd

Betyg (1-5):
2.82 (17 betyg)

Ett saftigt bröd med öl och lingonsylt som kräver lite längre jästid.

Tillagningstid: 10 timmar
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Steg 1:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl russin
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl krossat vete eller råg
  • Steg 2:
  • 2.5 dl öl
  • 25 g jäst
  • 1 msk soja
  • 1 dl lingonsylt
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Steg 1: Koka upp vattnet. Häll upp solroskärnor, russin och kross i en bunke. Häll över det heta vattnet. Täck över och låt stå i rumstemperatur 6-8 timmar.

Steg 2:

  1. Värm ölen till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med ölen. Tillsätt fett, soja, salt, krossblandning, lingonsylt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg, 5-10 minuter. Jäs degen övertäckt cirka 40 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma släta längder. Om degen först plattas ut och sedan rullas ihop blir bröden lite högre. Lägg längderna med skarven ner i smorda formar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

(2)

Chiayoghurtbägare

(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Steg 1:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl russin
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl krossat vete eller råg
  • Steg 2:
  • 2.5 dl öl
  • 25 g jäst
  • 1 msk soja
  • 1 dl lingonsylt
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 msk olja

Mustigt lingonbröd

Betyg (1-5):
2.82 (17 betyg)

Ett saftigt bröd med öl och lingonsylt som kräver lite längre jästid.

Tillagningstid: 10 timmar
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Steg 1: Koka upp vattnet. Häll upp solroskärnor, russin och kross i en bunke. Häll över det heta vattnet. Täck över och låt stå i rumstemperatur 6-8 timmar.

Steg 2:

  1. Värm ölen till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med ölen. Tillsätt fett, soja, salt, krossblandning, lingonsylt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg, 5-10 minuter. Jäs degen övertäckt cirka 40 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma släta längder. Om degen först plattas ut och sedan rullas ihop blir bröden lite högre. Lägg längderna med skarven ner i smorda formar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

(2)

Chiayoghurtbägare

(16)