Mustig Vintergryta

Betyg (1-5):
3.71 (38 betyg)

Långkok när det är som bäst, grytan är ljuvligt smakrik och extra god med toppingen.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 kg högrev
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 400 ml kokosmjölk (på burk)
  • 400 g krossade tomater (på burk)
  • 2 msk oxfond
  • 5 kryddpepparkorn, krossade
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 dl ris
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl cashewnötter, torrostade och grovhackade
  • 1 dl kokosflingor, torrostade

Gör så här

  1. Skär köttet i grytbitar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör i omgångar till fin stekyta. Salta och peppra.
  2. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré, curry och paprikapulver och stek under omrörning någon minut till.
  3. Lägg ner köttet i grytan och häll i kokosmjölk, krossade tomater och fond. Tillsätt kryddpeppar och chiliflakes och låt småputtra under lock 2–2 ½ timme.
  4. Rör om då och då under tiden och smaka ev av med salt före servering. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka upp saltat vatten och låt haricots vertsen koka ca 3 min. Servera grytan med bönorna, cashewnötter, kokosflingor och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-11-17

Fantastiskt god - kommer definitivt laga fler gånger. Använde älgkött- smaskens 😋

Birgitta

2019-09-20

Underbar god jag gör dubbelsats och fryser in.

Michael

2019-09-15

Fantastisk höstgryta. Den rostade kokosen och nötterna är pricken över i:er!

Theres

2019-07-02

Bästa grytan ! Jag använde ekologisk högrev med och även om jag slår bort fettet lät jag det steka med för smakens skull. Och sen kokade jag det längre än receptet och kryddade ordentligt då kg gillar det. Kommer definitivt att göra den igen! Supergod!

Coop

2019-02-27

Hej SR, vad tråkigt att du inte gillade receptet.

SR

2019-02-16

Bottennapp. Ingredienser som inte gifter sig och smakar i slutändan fadd tomatgryta som dessutom tagit lång tid och varit dyr.

My

2019-02-07

God smakrik gryta, med lagom mycket smak från kokosmjölken.

Liknande recept

Fläskfilé africana

(41)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Oxfilé med tartarsallad

(0)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg högrev
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 400 ml kokosmjölk (på burk)
  • 400 g krossade tomater (på burk)
  • 2 msk oxfond
  • 5 kryddpepparkorn, krossade
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 dl ris
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl cashewnötter, torrostade och grovhackade
  • 1 dl kokosflingor, torrostade

Mustig Vintergryta

Betyg (1-5):
3.71 (38 betyg)

Långkok när det är som bäst, grytan är ljuvligt smakrik och extra god med toppingen.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i grytbitar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör i omgångar till fin stekyta. Salta och peppra.
  2. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré, curry och paprikapulver och stek under omrörning någon minut till.
  3. Lägg ner köttet i grytan och häll i kokosmjölk, krossade tomater och fond. Tillsätt kryddpeppar och chiliflakes och låt småputtra under lock 2–2 ½ timme.
  4. Rör om då och då under tiden och smaka ev av med salt före servering. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka upp saltat vatten och låt haricots vertsen koka ca 3 min. Servera grytan med bönorna, cashewnötter, kokosflingor och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-11-17

Fantastiskt god - kommer definitivt laga fler gånger. Använde älgkött- smaskens 😋

Birgitta

2019-09-20

Underbar god jag gör dubbelsats och fryser in.

Michael

2019-09-15

Fantastisk höstgryta. Den rostade kokosen och nötterna är pricken över i:er!

Theres

2019-07-02

Bästa grytan ! Jag använde ekologisk högrev med och även om jag slår bort fettet lät jag det steka med för smakens skull. Och sen kokade jag det längre än receptet och kryddade ordentligt då kg gillar det. Kommer definitivt att göra den igen! Supergod!

Coop

2019-02-27

Hej SR, vad tråkigt att du inte gillade receptet.

SR

2019-02-16

Bottennapp. Ingredienser som inte gifter sig och smakar i slutändan fadd tomatgryta som dessutom tagit lång tid och varit dyr.

My

2019-02-07

God smakrik gryta, med lagom mycket smak från kokosmjölken.

Liknande recept

Fläskfilé africana

(41)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies