För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mustig höstgryta

Betyg (1-5):
3.04 (51 betyg)

Enkel och mustig höstgryta som passar till vardag som fest. Mört kött, smakrika grönsaker och en klick crème fraiche går garanterat hem hos hela familjen!

Tillagningstid: 10 min + 2,5-3 tim koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g grytbitar av nöt eller vilt
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc kantarellfond
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 7 dl vatten
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis eller ris
  • crème fraiche att klicka på

Gör så här

  1. Skala morötter och lök. Slanta morötterna och klyfta löken. Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
  2. Lägg alla ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 2 ½–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
  3. Servera grytan med kokt potatis eller ris, och gärna en klick crème fraiche.

Tips

Låt tonåringen förbereda efter skolan så är den klar till middagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eveline H

2017-10-19

Superenkelt och smaskens!

Liknande recept

Pasta bolognese

(37)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(77)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Fläsksida med syrade polkabetor

(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g grytbitar av nöt eller vilt
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc kantarellfond
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 7 dl vatten
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis eller ris
  • crème fraiche att klicka på

Mustig höstgryta

Betyg (1-5):
3.04 (51 betyg)

Enkel och mustig höstgryta som passar till vardag som fest. Mört kött, smakrika grönsaker och en klick crème fraiche går garanterat hem hos hela familjen!

Tillagningstid: 10 min + 2,5-3 tim koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala morötter och lök. Slanta morötterna och klyfta löken. Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
  2. Lägg alla ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 2 ½–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
  3. Servera grytan med kokt potatis eller ris, och gärna en klick crème fraiche.

Tips

Låt tonåringen förbereda efter skolan så är den klar till middagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eveline H

2017-10-19

Superenkelt och smaskens!

Liknande recept

Pasta bolognese

(37)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(77)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Fläsksida med syrade polkabetor

(11)