Müsli

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Gör din egna blandning!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 dl valnötter
  • 500 g basmüsli
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1.5 dl torkade aprikoser
  • 1.5 dl russin

Gör så här

  1. Hacka valnötterna och bred ut allt utom den torkade frukten i en långpanna. Rosta i ugnen 10-15 min. Rör runt några gånger. Ta ut och låt svalna i långpannan. Hacka aprikoserna och vänd ner dem i müslin tillsammans med russinen. Förvara i burk med tättslutande lock.

Annan smaksättning

  1. Mandel, hasselnötter, osaltade cashewnötter, torkad frukt, t ex katrinplommon, äpplen, fikon, dadlar, ananas. Blanda gärna i linfrö och vetekli!

Servering

Servera med mjölk, fil eller yoghurt.

Tips

Vill du göra allt från början skippar du basmüslin och ersätter med hälfen havregryn och resten rågflingor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

En basmüsli består mestadels av havregryn och rågflingor och tanken här är att du själv lägger till frön, nötter och torkad frukt. Här finns ett receptet på hemgjord müsli. http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/h/hemgjord-musli/

Kerstin Johansson

2012-01-31

vad menar ni med basmüsli? Vill göra ett eget nyttigt müsli!

Liknande recept

Citronmarmelad

(15)

Skördeboost smoothie

(19)

Kalkonsmörgås med äpple och skott

(1)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Hirsplättar

(3)

Tekakor med havre

(22)

Fruktbröd

(22)

Kalljästa hälsomuffins

(44)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl valnötter
  • 500 g basmüsli
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1.5 dl torkade aprikoser
  • 1.5 dl russin

Müsli

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Gör din egna blandning!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka valnötterna och bred ut allt utom den torkade frukten i en långpanna. Rosta i ugnen 10-15 min. Rör runt några gånger. Ta ut och låt svalna i långpannan. Hacka aprikoserna och vänd ner dem i müslin tillsammans med russinen. Förvara i burk med tättslutande lock.

Annan smaksättning

  1. Mandel, hasselnötter, osaltade cashewnötter, torkad frukt, t ex katrinplommon, äpplen, fikon, dadlar, ananas. Blanda gärna i linfrö och vetekli!

Servering

Servera med mjölk, fil eller yoghurt.

Tips

Vill du göra allt från början skippar du basmüslin och ersätter med hälfen havregryn och resten rågflingor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

En basmüsli består mestadels av havregryn och rågflingor och tanken här är att du själv lägger till frön, nötter och torkad frukt. Här finns ett receptet på hemgjord müsli. http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/h/hemgjord-musli/

Kerstin Johansson

2012-01-31

vad menar ni med basmüsli? Vill göra ett eget nyttigt müsli!

Liknande recept

Citronmarmelad

(15)

Skördeboost smoothie

(19)

Kalkonsmörgås med äpple och skott

(1)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Hirsplättar

(3)

Tekakor med havre

(22)

Fruktbröd

(22)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies