
Muffins med blåbär och vit choklad
Betyg (1-5):
Helt klart godaste smakkombinationen på muffins! Underbara som de är, men frostingen lyxar till det. Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 msk vaniljsocker
- 2 dl blåbär, frysta eller färska
- 50 g vit choklad, finhackad
- Frosting
- 1 dl blåbär, frysta eller färska
- 200 g naturell färskost
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- strössel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffins- eller bullformar i en muffinsplåt. (Har formarna hårda stabila kanter behövs inte muffinsplåten.)
- Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa lätt ihop ägg och mjölk i en skål. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet.
- Fyll ungefär ¾ av formarna med smet och tryck ner några blåbär och lite vit choklad i varje muffin. Grädda i nedre delen av ugnen 8–15 min, beroende på hur stora muffins du gjort.
Frosting:
- Mixa blåbären med lite av färskosten till en puré. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till en fluffig kräm. Skeda ner i en spritspåse.
- Låt vila i kyl ca 30 min. Spritsa de avsvalnade muffinsen med frostingen. Garnera med strössel.
Liknande recept
Muffins med blåbär och vit choklad
Betyg (1-5):
Helt klart godaste smakkombinationen på muffins! Underbara som de är, men frostingen lyxar till det. Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffins- eller bullformar i en muffinsplåt. (Har formarna hårda stabila kanter behövs inte muffinsplåten.)
- Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa lätt ihop ägg och mjölk i en skål. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet.
- Fyll ungefär ¾ av formarna med smet och tryck ner några blåbär och lite vit choklad i varje muffin. Grädda i nedre delen av ugnen 8–15 min, beroende på hur stora muffins du gjort.
Frosting:
- Mixa blåbären med lite av färskosten till en puré. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till en fluffig kräm. Skeda ner i en spritspåse.
- Låt vila i kyl ca 30 min. Spritsa de avsvalnade muffinsen med frostingen. Garnera med strössel.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!