Mozzarellabowl

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Nyttig och smakrik bowl med gröna linser, avokado och kål toppad med en sesam- och limedressing.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 2 dl råris
  • 1 dl torkade gröna linser
  • 1 avokado
  • 100 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 200 g morot, hyvlad
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 mozzarella, i bitar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 msk rostade skalade sesamfrön
  • Sesam- och limedressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 4 tsk honung
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk neutral olja
  • Till servering
  • japansk soja

Gör så här

  1. Koka ris och linser enligt anvisningarna på förpackningarna. Mixa avokado och ärter och smaka av med limesaft, vitlök och salt.
  2. Rör ihop alla ingredienser till sesam- och limedressingen och smaka av med salt.
  3. Blanda morötterna med dressingen. Blanda vitkålen med vinäger och olja. Lägg riset i en skål och toppa med grönsakerna och mozzarellan i högar. Strö över salladslök och sesamfrön. Servera med soja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2019-01-26

Friska smaker och härligt tuggmotstånd!

Stassij M

2018-08-09

Helt OK!

Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl råris
  • 1 dl torkade gröna linser
  • 1 avokado
  • 100 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 200 g morot, hyvlad
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 mozzarella, i bitar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 msk rostade skalade sesamfrön
  • Sesam- och limedressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 4 tsk honung
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk neutral olja
  • Till servering
  • japansk soja

Mozzarellabowl

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Nyttig och smakrik bowl med gröna linser, avokado och kål toppad med en sesam- och limedressing.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris och linser enligt anvisningarna på förpackningarna. Mixa avokado och ärter och smaka av med limesaft, vitlök och salt.
  2. Rör ihop alla ingredienser till sesam- och limedressingen och smaka av med salt.
  3. Blanda morötterna med dressingen. Blanda vitkålen med vinäger och olja. Lägg riset i en skål och toppa med grönsakerna och mozzarellan i högar. Strö över salladslök och sesamfrön. Servera med soja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2019-01-26

Friska smaker och härligt tuggmotstånd!

Stassij M

2018-08-09

Helt OK!

Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies