Moules marinières thai

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 kg färska blåmusslor (1 nät = ca 1 kg)
  • 250 g grovhackade schalottenlökar
  • 2 st grovhackade citrongräs
  • 3 grovhackade limeblad
  • 15 g grovhackad ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kokosmjölk light
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad saft från lime
  • 1 krm salt
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 1 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Skrapa musslorna. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig. Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt kokosmjölken och vin. Koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock, cirka 5 minuter, tills de öppnar sig.
  2. Lyft upp musslorna och håll dem varma. Sila buljongen och vispa ner crème fraiche. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med limesaft och salt.
  3. Lägg upp musslorna i tallrikar. Kör såsen skummig med mixerstav. Häll såsen över musslorna, strö över koriander och chili.

Tips

Limeblad går att byta ut till rivet skal från lime. Rivet skal från 1 lime motsvarar 3 limeblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 kg färska blåmusslor (1 nät = ca 1 kg)
  • 250 g grovhackade schalottenlökar
  • 2 st grovhackade citrongräs
  • 3 grovhackade limeblad
  • 15 g grovhackad ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kokosmjölk light
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad saft från lime
  • 1 krm salt
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 1 dl hackad färsk koriander

Moules marinières thai

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrapa musslorna. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig. Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt kokosmjölken och vin. Koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock, cirka 5 minuter, tills de öppnar sig.
  2. Lyft upp musslorna och håll dem varma. Sila buljongen och vispa ner crème fraiche. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med limesaft och salt.
  3. Lägg upp musslorna i tallrikar. Kör såsen skummig med mixerstav. Häll såsen över musslorna, strö över koriander och chili.

Tips

Limeblad går att byta ut till rivet skal från lime. Rivet skal från 1 lime motsvarar 3 limeblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies