Moules marinières

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Någonsin hört det engelska begreppet "happy as a clam"? Det blir du defenitivt efter att ha smakat på det här. Få saker ger ett sådant schvung som ett par skedar i detta musselspad!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1.5 kg blåmusslor
  • 1 liten gul lök eller 1 bit purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm grovmalen svartpeppar eller vitpeppar
  • 0.5 dl timjan

Gör så här

  1. Borsta eller skrapa skalen rena på musslorna och dra bort skägget. Knacka musslorna i diskbänken om de är öppna. Stängs de inte då är de döda och ska inte ätas. Skölj musslorna väl.
  2. Skala och hacka löken eller strimla purjolöken. Använd en gryta som rymmer ca 4 liter. Fräs löken i fettet. Tillsätt vin och vatten eller vatten och pressad citron, hackad persilja och peppar. Koka upp alltsammans.
  3. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 min. Skaka på grytan ett par gånger. Släng musslor som inte har öppnat sig efter kokningen.
  4. Servera musslorna med sitt spad direkt i varma djupa tallrikar. Garnera gärna med extra persilja och färsk timjan. Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap.

Servering

En klassisk moule serveras med nyfriterade pommes frites och aioli, mojo rojo eller rouille.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Torsk med musselsås i foliepaket

(2)

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Fiskgratäng med räkor och dill

(146)

Pasta med heta räkor

(140)

Capellini med räkor och lime

(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 kg blåmusslor
  • 1 liten gul lök eller 1 bit purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm grovmalen svartpeppar eller vitpeppar
  • 0.5 dl timjan

Moules marinières

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Någonsin hört det engelska begreppet "happy as a clam"? Det blir du defenitivt efter att ha smakat på det här. Få saker ger ett sådant schvung som ett par skedar i detta musselspad!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta eller skrapa skalen rena på musslorna och dra bort skägget. Knacka musslorna i diskbänken om de är öppna. Stängs de inte då är de döda och ska inte ätas. Skölj musslorna väl.
  2. Skala och hacka löken eller strimla purjolöken. Använd en gryta som rymmer ca 4 liter. Fräs löken i fettet. Tillsätt vin och vatten eller vatten och pressad citron, hackad persilja och peppar. Koka upp alltsammans.
  3. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 min. Skaka på grytan ett par gånger. Släng musslor som inte har öppnat sig efter kokningen.
  4. Servera musslorna med sitt spad direkt i varma djupa tallrikar. Garnera gärna med extra persilja och färsk timjan. Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap.

Servering

En klassisk moule serveras med nyfriterade pommes frites och aioli, mojo rojo eller rouille.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Torsk med musselsås i foliepaket

(2)

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Fiskgratäng med räkor och dill

(146)

Pasta med heta räkor

(140)

Capellini med räkor och lime

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies