Moules marinières

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Någonsin hört det engelska begreppet "happy as a clam"? Det blir du defenitivt efter att ha smakat på det här. Få saker ger ett sådant schvung som ett par skedar i detta musselspad!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg blåmusslor
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl färsk timjan

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga.
  2. Fräs lök i smör i en kastrull. Lägg i musslorna. Tillsätt vinet och grädden. koka upp under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Tillsätt persilja och svartpeppar.
  3. Servera musslorna med spadet direkt i varma djupa tallrikar. Garnera gärna med extra persilja och färsk timjan. Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap.

Servering

En klassisk moule serveras med nyfriterade pommes frites och aioli, mojo rojo eller rouille.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fisksoppa med blåmusslor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Torsk med musselsås i foliepaket

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(33)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 kg blåmusslor
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl färsk timjan

Moules marinières

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Någonsin hört det engelska begreppet "happy as a clam"? Det blir du defenitivt efter att ha smakat på det här. Få saker ger ett sådant schvung som ett par skedar i detta musselspad!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga.
  2. Fräs lök i smör i en kastrull. Lägg i musslorna. Tillsätt vinet och grädden. koka upp under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Tillsätt persilja och svartpeppar.
  3. Servera musslorna med spadet direkt i varma djupa tallrikar. Garnera gärna med extra persilja och färsk timjan. Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap.

Servering

En klassisk moule serveras med nyfriterade pommes frites och aioli, mojo rojo eller rouille.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fisksoppa med blåmusslor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Torsk med musselsås i foliepaket

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(33)