För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Moules marinières

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Någonsin hört det engelska begreppet "happy as a clam"? Det blir du defenitivt efter att ha smakat på det här. Få saker ger ett sådant schvung som ett par skedar i detta musselspad!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg blåmusslor
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl färsk timjan

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga.
  2. Fräs lök i smör i en kastrull. Lägg i musslorna. Tillsätt vinet och grädden. koka upp under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Tillsätt persilja och svartpeppar.
  3. Servera musslorna med spadet direkt i varma djupa tallrikar. Garnera gärna med extra persilja och färsk timjan. Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap.

Servering

En klassisk moule serveras med nyfriterade pommes frites och aioli, mojo rojo eller rouille.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med heta räkor

(144)

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Krämig gryta med räkor

(16)

Fiskgratäng med räkor och dill

(150)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Torsk med musselsås i foliepaket

(2)

Capellini med räkor och lime

(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 kg blåmusslor
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl färsk timjan

Moules marinières

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Någonsin hört det engelska begreppet "happy as a clam"? Det blir du defenitivt efter att ha smakat på det här. Få saker ger ett sådant schvung som ett par skedar i detta musselspad!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga.
  2. Fräs lök i smör i en kastrull. Lägg i musslorna. Tillsätt vinet och grädden. koka upp under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Tillsätt persilja och svartpeppar.
  3. Servera musslorna med spadet direkt i varma djupa tallrikar. Garnera gärna med extra persilja och färsk timjan. Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap.

Servering

En klassisk moule serveras med nyfriterade pommes frites och aioli, mojo rojo eller rouille.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med heta räkor

(144)

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Krämig gryta med räkor

(16)

Fiskgratäng med räkor och dill

(150)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Torsk med musselsås i foliepaket

(2)

Capellini med räkor och lime

(21)