Morötter med citron, mandel och koriander

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Grillade primörmorötter med mandel och syrlig dressing blir ett bra tillbehör till grillad lax eller grillat lamm.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 20 späda morötter
  • 0.5 dl olivolja
  • Dressing:
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 citron, rivet skal efter smak
  • 1 citron, pressad saft
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar, efter smak
  • Topping:
  • 3 msk skållad mandel
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka morötterna i lättsaltat vatten tills de är nästan genomkokta, 2-3 minuter. Kyl i kallt vatten och dra av skalet med fingrarna. Rulla dem i lite olivolja och grilla dem tills de får en vacker färg.
  2. Gör dressingen genom att mortla korianderfrön med rivet skal från citron. Blanda med pressad citron, vinäger och olivolja (en del pressad citron och en del olivolja). Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör ett paket av aluminiumfolie och fyll med mandel och salt. Lägg paketet på grillen och skaka ofta tills mandlarna är gyllenbruna.
  4. Lägg morötterna på ett fat, strö över mandel, chili och koriander. Blanda med dressingen och smaka av med havssalt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med dippsås och mynta

(62)

Morots-halwa

(2)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(5)

Quinoa med råstekta rotfrukter

(0)

Rostad rotselleri med sojaglaze

(2)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Rödbetshummus med pecorino

(0)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 20 späda morötter
  • 0.5 dl olivolja
  • Dressing:
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 citron, rivet skal efter smak
  • 1 citron, pressad saft
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar, efter smak
  • Topping:
  • 3 msk skållad mandel
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Morötter med citron, mandel och koriander

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Grillade primörmorötter med mandel och syrlig dressing blir ett bra tillbehör till grillad lax eller grillat lamm.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka morötterna i lättsaltat vatten tills de är nästan genomkokta, 2-3 minuter. Kyl i kallt vatten och dra av skalet med fingrarna. Rulla dem i lite olivolja och grilla dem tills de får en vacker färg.
  2. Gör dressingen genom att mortla korianderfrön med rivet skal från citron. Blanda med pressad citron, vinäger och olivolja (en del pressad citron och en del olivolja). Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör ett paket av aluminiumfolie och fyll med mandel och salt. Lägg paketet på grillen och skaka ofta tills mandlarna är gyllenbruna.
  4. Lägg morötterna på ett fat, strö över mandel, chili och koriander. Blanda med dressingen och smaka av med havssalt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med dippsås och mynta

(62)

Morots-halwa

(2)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(5)

Quinoa med råstekta rotfrukter

(0)

Rostad rotselleri med sojaglaze

(2)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Rödbetshummus med pecorino

(0)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies