För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära

Betyg (1-5):
3.65 (37 betyg)

Så härlig och god morotssoppa som smakar kokos och ingefära. Perfekt vardagsmiddag med ett gott bröd till. Recept av Filip Poon

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g morötter
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 msk rapsolja
  • 4 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt
  • vitvinsvinäger eller citronsaft

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs lök och morötter i olja i en kastrull. Häll i vatten, grönsaksfond och ingefära.
  2. Koka 5 min och tillsätt kokosmjölken. Koka tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät och smaka av med salt och några droppar vitvinsvinäger.

Servering

Rostade kokosflagor och lite krasse är gott att strö över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oscar

2020-04-07

Passar en ensamstående pappa perfekt! Smarrigt och snabbt!

Janette

2020-02-06

Riktig god soppa! Istället för kokosflingor och krasse till serveringen hade jag kokt julkorv och senap till. Jättegott!

Sara

2020-01-25

Gillar ju kokosmjölk men i emellanåt är jag sugen på mer ”traditionella” smaker då tar jag en klunk grädde istället.

Liknande recept

Färskostgratinerad lax

(18)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Vegobiffar i ugn

(10)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(49)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Klassisk rotfruktsgratäng

(121)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g morötter
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 msk rapsolja
  • 4 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt
  • vitvinsvinäger eller citronsaft

Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära

Betyg (1-5):
3.65 (37 betyg)

Så härlig och god morotssoppa som smakar kokos och ingefära. Perfekt vardagsmiddag med ett gott bröd till. Recept av Filip Poon

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs lök och morötter i olja i en kastrull. Häll i vatten, grönsaksfond och ingefära.
  2. Koka 5 min och tillsätt kokosmjölken. Koka tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät och smaka av med salt och några droppar vitvinsvinäger.

Servering

Rostade kokosflagor och lite krasse är gott att strö över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oscar

2020-04-07

Passar en ensamstående pappa perfekt! Smarrigt och snabbt!

Janette

2020-02-06

Riktig god soppa! Istället för kokosflingor och krasse till serveringen hade jag kokt julkorv och senap till. Jättegott!

Sara

2020-01-25

Gillar ju kokosmjölk men i emellanåt är jag sugen på mer ”traditionella” smaker då tar jag en klunk grädde istället.

Liknande recept

Färskostgratinerad lax

(18)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Vegobiffar i ugn

(10)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(49)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Klassisk rotfruktsgratäng

(121)