Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Goda små muffins med morötter och mandel.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl grovrivna morötter
  • 100 g grovhackad mandel
  • Till servering:
  • naturell färskost
  • marmelad, gärna morotsmarmelad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i blandningen.
  3. Tillsätt mjölk, morötter och mandel och rör till en kladdig deg.
  4. Klicka ut 8 scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min, till fin färg.

Till servering

  1. Servera sconesen med färskost och morotsmarmelad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cicci

2015-03-19

Sååå goda!!!

Elinor Jansson

2014-04-22

Min och min sambos favoritfrukost

Sara

2014-04-02

Supergoda,

Liknande recept

Mango passion smoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Chiayoghurtbägare

(11)

Hallonsmoothie

(7)

Vattenmelonsoppa

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl grovrivna morötter
  • 100 g grovhackad mandel
  • Till servering:
  • naturell färskost
  • marmelad, gärna morotsmarmelad

Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Goda små muffins med morötter och mandel.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i blandningen.
  3. Tillsätt mjölk, morötter och mandel och rör till en kladdig deg.
  4. Klicka ut 8 scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min, till fin färg.

Till servering

  1. Servera sconesen med färskost och morotsmarmelad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cicci

2015-03-19

Sååå goda!!!

Elinor Jansson

2014-04-22

Min och min sambos favoritfrukost

Sara

2014-04-02

Supergoda,

Liknande recept

Mango passion smoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Chiayoghurtbägare

(11)

Hallonsmoothie

(7)

Vattenmelonsoppa

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies