Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg (1-5):
3.17 (41 betyg)

En underbart doftande och saftig kaka som går åt snabbt.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Morotskaka:
  • 2.5 dl råsocker
  • 4 ägg
  • 2 dl solrosolja eller majsolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 2 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl finrivna morötter
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • Citronkräm:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 175 g färskost
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl florsocker
  • Garnering:
  • 75 g pekannötter eller valnötter

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och olja pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, kryddor och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och de rivna morötterna. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 24 centimeter i diameter.
  2. Grädda i mitten av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ut ur formen.

Citronkräm:

  1. Vispa smör och färskost med elvisp till en jämn konsistens. Tillsätt citronskal, pressad citron och florsocker. Vispa tills krämen blir fluffig. Bred krämen i ett jämnt lager på morotskakan.
  2. Rosta pekannötterna i en torr stekpanna så att de får färg. Grovhacka dem eventuellt och strö över citronkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta Widhe

2012-02-26

Jag minskade rörsockret till 2 dl i kakan. I fyllningen minskade jag florsockret till 2.5 msk, och tog 200 g färskost och ca 1 dl lätt crème fraiche. Det blev jättegott och lagom sött. Gästerna var nöjda

Liknande recept

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Banoffee-paj

(83)

Rabarberpaj

(42)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Vit chokladtryffel

(37)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Äppelsockerkaka

(34)
16 st
  • Morotskaka:
  • 2.5 dl råsocker
  • 4 ägg
  • 2 dl solrosolja eller majsolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 2 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl finrivna morötter
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • Citronkräm:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 175 g färskost
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl florsocker
  • Garnering:
  • 75 g pekannötter eller valnötter

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg (1-5):
3.17 (41 betyg)

En underbart doftande och saftig kaka som går åt snabbt.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och olja pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, kryddor och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och de rivna morötterna. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 24 centimeter i diameter.
  2. Grädda i mitten av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ut ur formen.

Citronkräm:

  1. Vispa smör och färskost med elvisp till en jämn konsistens. Tillsätt citronskal, pressad citron och florsocker. Vispa tills krämen blir fluffig. Bred krämen i ett jämnt lager på morotskakan.
  2. Rosta pekannötterna i en torr stekpanna så att de får färg. Grovhacka dem eventuellt och strö över citronkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta Widhe

2012-02-26

Jag minskade rörsockret till 2 dl i kakan. I fyllningen minskade jag florsockret till 2.5 msk, och tog 200 g färskost och ca 1 dl lätt crème fraiche. Det blev jättegott och lagom sött. Gästerna var nöjda

Liknande recept

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Banoffee-paj

(83)

Rabarberpaj

(42)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Vit chokladtryffel

(37)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies