Morot Vietnam på aiolibädd

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Alltså, kombinationen krispiga morötter, krämig aioli och knapriga jordnötter gör denna sallad så god. Recept av Mathias Dahlgren.

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 300 g morot, i tunna strimlor
  • 1 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk finhackad silverlök
  • 2 tsk hackad röd chili
  • 1 dl grovt skuren mynta och korianderblad
  • Aioli
  • 1 ägg
  • 2.5 dl majsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt
  • Till servering
  • 1 dl torrostad jordnöt, grovt hackade
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 lime, finrivet skal

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, limesaft och fisksås i en skål. Lägg i morötter, lök, chili och örter, låt dra 2 min. Häll av vätskan och låt rinna av i ett durkslag.

Aioli:

  1. Knäck ägget i ett mixerglas (smal hög bunke) och mixa medan du tillsätter oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock konsistens. Smaka av med citronsaft, vitlök och salt.
  2. Bred ut aiolin på ett serveringsfat i ett tunt lager. Toppa med morotssalladen och strö över grovt hackade jordnötter, salladslök, chili och finrivet limeskal (endast det gröna). Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-08-20

Supergod!!!!

Liknande recept

Sensommarsoppa med örter

(0)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g morot, i tunna strimlor
  • 1 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk finhackad silverlök
  • 2 tsk hackad röd chili
  • 1 dl grovt skuren mynta och korianderblad
  • Aioli
  • 1 ägg
  • 2.5 dl majsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt
  • Till servering
  • 1 dl torrostad jordnöt, grovt hackade
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 lime, finrivet skal

Morot Vietnam på aiolibädd

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Alltså, kombinationen krispiga morötter, krämig aioli och knapriga jordnötter gör denna sallad så god. Recept av Mathias Dahlgren.

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, limesaft och fisksås i en skål. Lägg i morötter, lök, chili och örter, låt dra 2 min. Häll av vätskan och låt rinna av i ett durkslag.

Aioli:

  1. Knäck ägget i ett mixerglas (smal hög bunke) och mixa medan du tillsätter oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock konsistens. Smaka av med citronsaft, vitlök och salt.
  2. Bred ut aiolin på ett serveringsfat i ett tunt lager. Toppa med morotssalladen och strö över grovt hackade jordnötter, salladslök, chili och finrivet limeskal (endast det gröna). Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-08-20

Supergod!!!!

Liknande recept

Sensommarsoppa med örter

(0)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies