För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mjuk sockerkaka med plommon

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

sötsyrliga plommon i en klassisk sockerkaka passar perfekt.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 stora plommon
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 ägg
  • kokosflingor till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skär plommonen i bitar runt kärnan.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i sockret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Tillsätt mjölblandningen och äggen i smöret och rör om till en jämn smet. Häll ner i formen. Fördela plommonen på hela kakan. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Strö ev över kokos. Skär upp i bitar.

Servering

En glasskula som får smälta på den nybakta kakan är toppengott till!

Tips

Riv gärna ner lite citronskal i smeten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(45)

Snabba marängbakelser

(1)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Vit chokladtryffel

(39)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 stora plommon
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 ägg
  • kokosflingor till servering

Mjuk sockerkaka med plommon

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

sötsyrliga plommon i en klassisk sockerkaka passar perfekt.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skär plommonen i bitar runt kärnan.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i sockret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Tillsätt mjölblandningen och äggen i smöret och rör om till en jämn smet. Häll ner i formen. Fördela plommonen på hela kakan. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Strö ev över kokos. Skär upp i bitar.

Servering

En glasskula som får smälta på den nybakta kakan är toppengott till!

Tips

Riv gärna ner lite citronskal i smeten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(45)

Snabba marängbakelser

(1)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Vit chokladtryffel

(39)