Misosoppa med nudlar och havskräfta

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Kräftor på japanska. Lite ovanliga ingredienser, men inte svårt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 förrättsportioner:
  • 4 havskräftor
  • 150 g äggnudlar
  • 6 dl misosoppa
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk mirin (ett slags sött matlagningsvin gjort på ris)
  • sesamolja
  • wasabi (het smaksättare)
  • salt
  • Omelett:
  • 3 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk olja
  • Till servering:
  • 2 strimlade salladslökar
  • ärtskott

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.

Omelett

  1. Vispa ihop ingredienserna till omeletten. Värm en liten stekpanna med olja och stek supertunna omeletter på svag värme. Stek enbart på ena sidan. Vik ihop omeletten till en platt rulle direkt i stekpannan så fort den stelnat och lägg åt sidan för att göra nästa. Skiva omeletterna.
  2. Gör misosoppa enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt soja och mirin och värm upp.
  3. Dela havskräftorna på mitten. Hetta upp en grill- eller stekpanna. Stek kräftorna 2–3 min. Pensla med sesamolja och strö över salt. Bred ett tunt lager wasabi över kräftstjärten.
  4. Fördela nudlarna i tallrikar. Strö över salladslök och ärtskott och lägg dit några omelettskivor. Häll över soppan och toppa med havskräfta.

Tips

Omeletten kan göras i förväg och stekas upp hastigt vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Goi Cuon

(9)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)
15 st
  • 4 förrättsportioner:
  • 4 havskräftor
  • 150 g äggnudlar
  • 6 dl misosoppa
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk mirin (ett slags sött matlagningsvin gjort på ris)
  • sesamolja
  • wasabi (het smaksättare)
  • salt
  • Omelett:
  • 3 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk olja
  • Till servering:
  • 2 strimlade salladslökar
  • ärtskott

Misosoppa med nudlar och havskräfta

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Kräftor på japanska. Lite ovanliga ingredienser, men inte svårt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.

Omelett

  1. Vispa ihop ingredienserna till omeletten. Värm en liten stekpanna med olja och stek supertunna omeletter på svag värme. Stek enbart på ena sidan. Vik ihop omeletten till en platt rulle direkt i stekpannan så fort den stelnat och lägg åt sidan för att göra nästa. Skiva omeletterna.
  2. Gör misosoppa enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt soja och mirin och värm upp.
  3. Dela havskräftorna på mitten. Hetta upp en grill- eller stekpanna. Stek kräftorna 2–3 min. Pensla med sesamolja och strö över salt. Bred ett tunt lager wasabi över kräftstjärten.
  4. Fördela nudlarna i tallrikar. Strö över salladslök och ärtskott och lägg dit några omelettskivor. Häll över soppan och toppa med havskräfta.

Tips

Omeletten kan göras i förväg och stekas upp hastigt vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Goi Cuon

(9)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies