Misosoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

När du får ”cravings” på japanskt – gör den här enkla, supergoda soppan.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 liter misosoppa (vatten + misopasta)
  • 250 g broccoli i buketter
  • 100 g vermicellinudlar
  • 0.5 liten strimlad purjolök
  • Ev 0,5 skivad röd chili
  • Rostade solroskärnor:
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl japansk soja
  • Marinerad tofu:
  • 200 g naturell tofu
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl hackad koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg solroskärnor och soja i en skål att marinera ca 30 min. Häll ut på en bakplåts-pappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

Marinerad tofu

  1. Skär tofu i 2 cm stora tärningar och låt marinera i olja, chili, lime, koriander och salt.
  2. Värm misosoppan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner broccoli och nudlar och koka tills nudlarna är mjuka ca 3 min.
  3. Lägg purjolök i soppskålar. Häll på soppan och lyft över nudlar och broccoli. Strö ev över chili och lägg i några tofubitar. Strö över solroskärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Curry med blomkål och tofu

(2)

Vegofärspiroger

(2)

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

(3)

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

(15)

Chimichanga med vegofärs

(10)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

(1)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 liter misosoppa (vatten + misopasta)
  • 250 g broccoli i buketter
  • 100 g vermicellinudlar
  • 0.5 liten strimlad purjolök
  • Ev 0,5 skivad röd chili
  • Rostade solroskärnor:
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl japansk soja
  • Marinerad tofu:
  • 200 g naturell tofu
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl hackad koriander

Misosoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

När du får ”cravings” på japanskt – gör den här enkla, supergoda soppan.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg solroskärnor och soja i en skål att marinera ca 30 min. Häll ut på en bakplåts-pappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

Marinerad tofu

  1. Skär tofu i 2 cm stora tärningar och låt marinera i olja, chili, lime, koriander och salt.
  2. Värm misosoppan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner broccoli och nudlar och koka tills nudlarna är mjuka ca 3 min.
  3. Lägg purjolök i soppskålar. Häll på soppan och lyft över nudlar och broccoli. Strö ev över chili och lägg i några tofubitar. Strö över solroskärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Curry med blomkål och tofu

(2)

Vegofärspiroger

(2)

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

(3)

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

(15)

Chimichanga med vegofärs

(10)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

(1)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies