
Misosoppa
Betyg (1-5):
När du får ”cravings” på japanskt – gör den här enkla, supergoda soppan.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 liter misosoppa (vatten + misopasta)
- 250 g broccoli i buketter
- 100 g vermicellinudlar
- 0.5 liten strimlad purjolök
- Ev 0,5 skivad röd chili
- Rostade solroskärnor:
- 1 dl solroskärnor
- 0.5 dl japansk soja
- Marinerad tofu:
- 200 g naturell tofu
- 1 dl olivolja
- 1 msk finhackad röd chili
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 1 dl hackad koriander
- 2 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Lägg solroskärnor och soja i en skål att marinera ca 30 min. Häll ut på en bakplåts-pappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Marinerad tofu
- Skär tofu i 2 cm stora tärningar och låt marinera i olja, chili, lime, koriander och salt.
- Värm misosoppan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner broccoli och nudlar och koka tills nudlarna är mjuka ca 3 min.
- Lägg purjolök i soppskålar. Häll på soppan och lyft över nudlar och broccoli. Strö ev över chili och lägg i några tofubitar. Strö över solroskärnor.
Liknande recept
Misosoppa
Betyg (1-5):
När du får ”cravings” på japanskt – gör den här enkla, supergoda soppan.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Lägg solroskärnor och soja i en skål att marinera ca 30 min. Häll ut på en bakplåts-pappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Marinerad tofu
- Skär tofu i 2 cm stora tärningar och låt marinera i olja, chili, lime, koriander och salt.
- Värm misosoppan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner broccoli och nudlar och koka tills nudlarna är mjuka ca 3 min.
- Lägg purjolök i soppskålar. Häll på soppan och lyft över nudlar och broccoli. Strö ev över chili och lägg i några tofubitar. Strö över solroskärnor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!