För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Försvinnande goda små mumsbitar - det söta i kakan står i perfekt kontrast till den salta smakrika ostkrämen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl brun farin eller råsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat eller dubbla mängden bakpulver
  • Topping:
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille
  • 1.5 dl gräddfil
  • 2 dl lingon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
  3. Ställ 50 småbrödsformar i papper på plåtar. Fördela smeten i formarna, ca 1 msk i varje. Grädda i mitten av ugnen 8 -10 minuter. Låt dem kallna.
  4. Blanda ost och gräddfil till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Påskens morotstårta

(31)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(75)

No bake cheesecake med bär

(66)

Muffins med blåbär och vit choklad

(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl brun farin eller råsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat eller dubbla mängden bakpulver
  • Topping:
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille
  • 1.5 dl gräddfil
  • 2 dl lingon

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Försvinnande goda små mumsbitar - det söta i kakan står i perfekt kontrast till den salta smakrika ostkrämen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
  3. Ställ 50 småbrödsformar i papper på plåtar. Fördela smeten i formarna, ca 1 msk i varje. Grädda i mitten av ugnen 8 -10 minuter. Låt dem kallna.
  4. Blanda ost och gräddfil till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Påskens morotstårta

(31)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(75)

No bake cheesecake med bär

(66)

Muffins med blåbär och vit choklad

(18)