Mini-biskvier

Betyg (1-5):
3.83 (30 betyg)

Små godbitar fyllda med hallon och lemon curd som man kan ta fler av just eftersom de är så små ...

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 2 äggvitor
  • 400 g mandelmassa
  • 250 g finhackad vit choklad
  • Citronsmörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk lemon curd
  • 1 msk hallon, mixade till puré

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda 8-10 minuter.
  2. Ta plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

Smörkräm

  1. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Låt stelna i kylen och förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kärleksmums grundrecept - Coop

(419)

Nutella-kladdkaka - Coop

(46)

Kladdkaka med kolasås och popcorn - Coop

(3)

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Vit chokladkladdkaka - Coop

(177)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping - Coop

(8)

Vit kladdkaka med påskgodis - Coop

(4)

Blackbean muffins - Coop

(12)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 2 äggvitor
  • 400 g mandelmassa
  • 250 g finhackad vit choklad
  • Citronsmörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk lemon curd
  • 1 msk hallon, mixade till puré

Mini-biskvier

Betyg (1-5):
3.83 (30 betyg)

Små godbitar fyllda med hallon och lemon curd som man kan ta fler av just eftersom de är så små ...

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda 8-10 minuter.
  2. Ta plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

Smörkräm

  1. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Låt stelna i kylen och förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kärleksmums grundrecept - Coop

(419)

Nutella-kladdkaka - Coop

(46)

Kladdkaka med kolasås och popcorn - Coop

(3)

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Vit chokladkladdkaka - Coop

(177)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping - Coop

(8)

Vit kladdkaka med påskgodis - Coop

(4)

Blackbean muffins - Coop

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies