Mini-biskvier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.81 (31 betyg)

Små godbitar fyllda med hallon och lemon curd som man kan ta fler av just eftersom de är så små ...

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 äggvitor
  • 400 g mandelmassa
  • 250 g finhackad vit choklad
  • Citronsmörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk lemon curd
  • 1 msk hallon, mixade till puré

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda 8-10 minuter.
  2. Ta plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

Smörkräm

  1. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Låt stelna i kylen och förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Nutellakladdkaka med marängtopp

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladcupcakes med nutellatopping

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Nutellakladdkaka

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blackbean muffins

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Choklad- och körsbärstårta

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Kladdkaka med nötkola

Betyg
Betyg
(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 äggvitor
  • 400 g mandelmassa
  • 250 g finhackad vit choklad
  • Citronsmörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk lemon curd
  • 1 msk hallon, mixade till puré

Mini-biskvier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.81 (31 betyg)

Små godbitar fyllda med hallon och lemon curd som man kan ta fler av just eftersom de är så små ...

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda 8-10 minuter.
  2. Ta plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

Smörkräm

  1. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Låt stelna i kylen och förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Nutellakladdkaka med marängtopp

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladcupcakes med nutellatopping

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Nutellakladdkaka

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blackbean muffins

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Choklad- och körsbärstårta

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Kladdkaka med nötkola

Betyg
Betyg
(13)