Mexikansk tacopanna

Betyg (1-5):
4.03 (76 betyg)

En tacomiddag för hela familjen, servera direkt ur pannan.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 250 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g nachochips
  • 75 g riven ost
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och stek färsen. Tillsätt alla kryddor, bönor och krossade tomater och låt puttra några min, smaka av med salt.
  2. Stick ner nachochips och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält. Klicka ut gräddfil och låt alla äta ur samma panna. Servera med resten av chipsen.

Tips

Låt alla äta ur samma panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sabrina

2019-10-07

Nya familje favorit! Enkelt att laga och super gott

Kajsa

2019-09-25

Verkligen gott!!!

Niklas

2019-05-18

Mycket god och snabblagad rätt. Jag lade tre hela smala långa urkärnade paprikor på som följde med in i ugnen. Nästa gång skall jag lägga med några citron eller limehalvor och majs.

Alexandra

2019-05-06

Mycket gott! Jag hällde även i 2 dl majs.

Jennifer

2019-03-23

Helt underbar, en riktig fredagsfavorit! 😄 Jag väntar dock att sätta i chipsen tills jag tagit ut den ur ugnen för att de inte ska bli mjuka.

Helena

2019-02-26

Överraskande enkelt OCH gott! Går snabbt att svänga ihop, om du gillar tacos gillar du den här. Jag kryddade på lite mer och gillade att jag fick blanda till kryddorna själv. Kan tänka mig att det annars går att ta genvägen och ersätta salt och kryddor med en påse tacokrydda.

Adam

2019-02-17

Jättegott! Använde vegfärs istället :)

Kenan

2019-02-15

Riktigt jävla gött

Marianne

2019-02-09

Bytte ut köttfärs mot vegetarisk färs.

Mimi

2019-01-18

Väldigt uppskattat av alla i familjen.

Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Minestronesoppa med linser

(51)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(53)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(45)

Lingonmarinerad fläskkarré

(20)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(44)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(53)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 250 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g nachochips
  • 75 g riven ost
  • 2 dl gräddfil

Mexikansk tacopanna

Betyg (1-5):
4.03 (76 betyg)

En tacomiddag för hela familjen, servera direkt ur pannan.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och stek färsen. Tillsätt alla kryddor, bönor och krossade tomater och låt puttra några min, smaka av med salt.
  2. Stick ner nachochips och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält. Klicka ut gräddfil och låt alla äta ur samma panna. Servera med resten av chipsen.

Tips

Låt alla äta ur samma panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sabrina

2019-10-07

Nya familje favorit! Enkelt att laga och super gott

Kajsa

2019-09-25

Verkligen gott!!!

Niklas

2019-05-18

Mycket god och snabblagad rätt. Jag lade tre hela smala långa urkärnade paprikor på som följde med in i ugnen. Nästa gång skall jag lägga med några citron eller limehalvor och majs.

Alexandra

2019-05-06

Mycket gott! Jag hällde även i 2 dl majs.

Jennifer

2019-03-23

Helt underbar, en riktig fredagsfavorit! 😄 Jag väntar dock att sätta i chipsen tills jag tagit ut den ur ugnen för att de inte ska bli mjuka.

Helena

2019-02-26

Överraskande enkelt OCH gott! Går snabbt att svänga ihop, om du gillar tacos gillar du den här. Jag kryddade på lite mer och gillade att jag fick blanda till kryddorna själv. Kan tänka mig att det annars går att ta genvägen och ersätta salt och kryddor med en påse tacokrydda.

Adam

2019-02-17

Jättegott! Använde vegfärs istället :)

Kenan

2019-02-15

Riktigt jävla gött

Marianne

2019-02-09

Bytte ut köttfärs mot vegetarisk färs.

Mimi

2019-01-18

Väldigt uppskattat av alla i familjen.

Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Minestronesoppa med linser

(51)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(53)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(45)

Lingonmarinerad fläskkarré

(20)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(44)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies