Mexikansk tacopanna

Betyg (1-5):
4.09 (53 betyg)

En tacomiddag för hela familjen, servera direkt ur pannan.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g nachochips
  • 70 g riven ost
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och stek färsen. Tillsätt alla kryddor, bönor och krossade tomater och låt puttra några min, smaka av med salt.
  2. Stick ner nachochips och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält. Klicka ut gräddfil och låt alla äta ur samma panna. Servera med resten av chipsen.

Tips

Låt alla äta ur samma panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2019-05-18

Mycket god och snabblagad rätt. Jag lade tre hela smala långa urkärnade paprikor på som följde med in i ugnen. Nästa gång skall jag lägga med några citron eller limehalvor och majs.

Alexandra

2019-05-06

Mycket gott! Jag hällde även i 2 dl majs.

Jennifer

2019-03-23

Helt underbar, en riktig fredagsfavorit! 😄 Jag väntar dock att sätta i chipsen tills jag tagit ut den ur ugnen för att de inte ska bli mjuka.

Helena

2019-02-26

Överraskande enkelt OCH gott! Går snabbt att svänga ihop, om du gillar tacos gillar du den här. Jag kryddade på lite mer och gillade att jag fick blanda till kryddorna själv. Kan tänka mig att det annars går att ta genvägen och ersätta salt och kryddor med en påse tacokrydda.

Adam

2019-02-17

Jättegott! Använde vegfärs istället :)

Kenan

2019-02-15

Riktigt jävla gött

Marianne

2019-02-09

Bytte ut köttfärs mot vegetarisk färs.

Mimi

2019-01-18

Väldigt uppskattat av alla i familjen.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g nachochips
  • 70 g riven ost
  • 2 dl gräddfil

Mexikansk tacopanna

Betyg (1-5):
4.09 (53 betyg)

En tacomiddag för hela familjen, servera direkt ur pannan.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och stek färsen. Tillsätt alla kryddor, bönor och krossade tomater och låt puttra några min, smaka av med salt.
  2. Stick ner nachochips och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält. Klicka ut gräddfil och låt alla äta ur samma panna. Servera med resten av chipsen.

Tips

Låt alla äta ur samma panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2019-05-18

Mycket god och snabblagad rätt. Jag lade tre hela smala långa urkärnade paprikor på som följde med in i ugnen. Nästa gång skall jag lägga med några citron eller limehalvor och majs.

Alexandra

2019-05-06

Mycket gott! Jag hällde även i 2 dl majs.

Jennifer

2019-03-23

Helt underbar, en riktig fredagsfavorit! 😄 Jag väntar dock att sätta i chipsen tills jag tagit ut den ur ugnen för att de inte ska bli mjuka.

Helena

2019-02-26

Överraskande enkelt OCH gott! Går snabbt att svänga ihop, om du gillar tacos gillar du den här. Jag kryddade på lite mer och gillade att jag fick blanda till kryddorna själv. Kan tänka mig att det annars går att ta genvägen och ersätta salt och kryddor med en påse tacokrydda.

Adam

2019-02-17

Jättegott! Använde vegfärs istället :)

Kenan

2019-02-15

Riktigt jävla gött

Marianne

2019-02-09

Bytte ut köttfärs mot vegetarisk färs.

Mimi

2019-01-18

Väldigt uppskattat av alla i familjen.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies