Matig korv- och rotsakssoppa med äpple och örter

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

En riktigt matig korvgryta med massor av nyttiga rotsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 300 g skivad prinskorv eller annan korv
  • 2 msk smör
  • 15 cm grovhackad purjolök
  • 200 g grovhackade morötter
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 100 g grovhackad palsternacka
  • 200 g grovhackad vitkål
  • 1 grovhackat äpple
  • 1 liter köttbuljong
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 dl crème fraiche med franska örter, eventuellt
  • Till servering:
  • bröd

Gör så här

  1. Fräs korvarna i smöret någon minut i en rymlig gryta. Tillsätt grönsakerna, äpple, buljong och kryddor och låt puttra 10–15 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
  2. Tillsätt eventuellt crème fraiche och servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(29)

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

(20)

Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

(0)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

(1)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Viltkorvsgryta med senapskräm

(1)

Het korvgryta med couscous

(34)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g skivad prinskorv eller annan korv
  • 2 msk smör
  • 15 cm grovhackad purjolök
  • 200 g grovhackade morötter
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 100 g grovhackad palsternacka
  • 200 g grovhackad vitkål
  • 1 grovhackat äpple
  • 1 liter köttbuljong
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 dl crème fraiche med franska örter, eventuellt
  • Till servering:
  • bröd

Matig korv- och rotsakssoppa med äpple och örter

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

En riktigt matig korvgryta med massor av nyttiga rotsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs korvarna i smöret någon minut i en rymlig gryta. Tillsätt grönsakerna, äpple, buljong och kryddor och låt puttra 10–15 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
  2. Tillsätt eventuellt crème fraiche och servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(29)

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

(20)

Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

(0)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

(1)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Viltkorvsgryta med senapskräm

(1)

Het korvgryta med couscous

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies