För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Matig korv- och rotsakssoppa med äpple och örter

Betyg (1-5):
3.46 (13 betyg)

En riktigt matig korvgryta med massor av nyttiga rotsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g skivad prinskorv eller annan korv
  • 2 msk smör
  • 15 cm grovhackad purjolök
  • 200 g grovhackade morötter
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 100 g grovhackad palsternacka
  • 200 g grovhackad vitkål
  • 1 grovhackat äpple
  • 1 liter köttbuljong
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 dl crème fraiche med franska örter, eventuellt
  • Till servering:
  • bröd

Gör så här

  1. Fräs korvarna i smöret någon minut i en rymlig gryta. Tillsätt grönsakerna, äpple, buljong och kryddor och låt puttra 10–15 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
  2. Tillsätt eventuellt crème fraiche och servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizogryta med rotfrukter

(112)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(5)

Isterband och rödbetor med smörstekta lökar

(4)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(48)

Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

(0)

Korvgryta med rotfrukter

(27)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(24)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g skivad prinskorv eller annan korv
  • 2 msk smör
  • 15 cm grovhackad purjolök
  • 200 g grovhackade morötter
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 100 g grovhackad palsternacka
  • 200 g grovhackad vitkål
  • 1 grovhackat äpple
  • 1 liter köttbuljong
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 dl crème fraiche med franska örter, eventuellt
  • Till servering:
  • bröd

Matig korv- och rotsakssoppa med äpple och örter

Betyg (1-5):
3.46 (13 betyg)

En riktigt matig korvgryta med massor av nyttiga rotsaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs korvarna i smöret någon minut i en rymlig gryta. Tillsätt grönsakerna, äpple, buljong och kryddor och låt puttra 10–15 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
  2. Tillsätt eventuellt crème fraiche och servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizogryta med rotfrukter

(112)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(5)

Isterband och rödbetor med smörstekta lökar

(4)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(48)

Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

(0)

Korvgryta med rotfrukter

(27)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(24)