Matbrödsgifflar

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Vackra och underbart goda gifflar med graham, honung och vallmofrön,

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja eller flytande margarin
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • Garnering:
  • 0.5 dl vallmofrö eller sesamfrö

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37ºC (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, fett, salt, sirap eller honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och jäs ca 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund kaka, 25-30 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis till sex trekanter. Rulla ihop dem från den breda sidan mot toppen. Tänj degen lite så att spetsen kommer på undersidan. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
  3. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225-250ºC. Pensla med vatten och strö eventuellt på vallmo- eller sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dinkelscones

(7)

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Gör din egen rågsurdeg

(2)

Frasvåfflor

(123)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Grovt fullkornsbröd

(87)

Grova rågfrallor

(19)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja eller flytande margarin
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • Garnering:
  • 0.5 dl vallmofrö eller sesamfrö

Matbrödsgifflar

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Vackra och underbart goda gifflar med graham, honung och vallmofrön,

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37ºC (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, fett, salt, sirap eller honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och jäs ca 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund kaka, 25-30 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis till sex trekanter. Rulla ihop dem från den breda sidan mot toppen. Tänj degen lite så att spetsen kommer på undersidan. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
  3. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225-250ºC. Pensla med vatten och strö eventuellt på vallmo- eller sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dinkelscones

(7)

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Gör din egen rågsurdeg

(2)

Frasvåfflor

(123)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Grovt fullkornsbröd

(87)

Grova rågfrallor

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies