Matbrödsgifflar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Vackra och underbart goda gifflar med graham, honung och vallmofrön,

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja eller flytande margarin
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 0.5 dl vallmofrö eller sesamfrö

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37ºC (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, fett, salt, sirap eller honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och jäs ca 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund kaka, 25-30 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis till sex trekanter. Rulla ihop dem från den breda sidan mot toppen. Tänj degen lite så att spetsen kommer på undersidan. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
  3. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225-250ºC. Pensla med vatten och strö eventuellt på vallmo- eller sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja eller flytande margarin
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 0.5 dl vallmofrö eller sesamfrö

Matbrödsgifflar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Vackra och underbart goda gifflar med graham, honung och vallmofrön,

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37ºC (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, fett, salt, sirap eller honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och jäs ca 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund kaka, 25-30 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis till sex trekanter. Rulla ihop dem från den breda sidan mot toppen. Tänj degen lite så att spetsen kommer på undersidan. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
  3. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225-250ºC. Pensla med vatten och strö eventuellt på vallmo- eller sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)