För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Massaman curry

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Riktigt härlig ”husmanskost” från Thailand, med massor av smak av kokosmjölk, limeblad och kanel, crunchiga nötter och matighet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g potatis
  • 2 stora morötter
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 färska limeblad (eller torkade)
  • 1 kanelstång
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk) bruttovikt
  • salt
  • Currypasta
  • 1 dl salta jordnötter
  • 40 g ingefära, skalad, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk gurkmeja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 2 msk neutral olja
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ihop alla ingredienser till currypastan.
  2. Skala och tärna potatis och morötter. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Skeda ner currypastan och stek tills det börjar dofta. Tillsätt potatis, morötter, vatten, kokosmjölk, limeblad och kanelstång.
  3. Låt sjuda tills potatisen är al dente. Häll i kikärterna och låt sjuda med någon minut. Servera grytan med ris och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2020-04-22

Gott och smakrikt

Karin

2020-03-18

Jättegott!

Liknande recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

(23)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(44)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Korvgryta med rotfrukter

(26)

Potatis- och palsternackssoppa

(69)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 400 g potatis
  • 2 stora morötter
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 färska limeblad (eller torkade)
  • 1 kanelstång
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk) bruttovikt
  • salt
  • Currypasta
  • 1 dl salta jordnötter
  • 40 g ingefära, skalad, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk gurkmeja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 2 msk neutral olja
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 1 kruka färsk koriander

Massaman curry

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Riktigt härlig ”husmanskost” från Thailand, med massor av smak av kokosmjölk, limeblad och kanel, crunchiga nötter och matighet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ihop alla ingredienser till currypastan.
  2. Skala och tärna potatis och morötter. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Skeda ner currypastan och stek tills det börjar dofta. Tillsätt potatis, morötter, vatten, kokosmjölk, limeblad och kanelstång.
  3. Låt sjuda tills potatisen är al dente. Häll i kikärterna och låt sjuda med någon minut. Servera grytan med ris och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2020-04-22

Gott och smakrikt

Karin

2020-03-18

Jättegott!

Liknande recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

(23)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(44)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Korvgryta med rotfrukter

(26)

Potatis- och palsternackssoppa

(69)