Masaledar murghi - röd kyckling

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Färgstark indisk rätt med smak av citrus, paprika och vitlök.

Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 1 msk malen mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 kg kyckling, i 8 delar, eller kycklingklubbor
  • 2 msk smör, till formen
  • 2 msk olja
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Gnid in kycklingbitarna väl med blandningen. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form med skinnsidan ned, täck med plastfilm och låt stå kallt minst 3 timmar.
  2. Ta bort plastfilmen och pensla kycklingbitarna med olja. Ugnsstek i 20 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare 25 minuter. Ös några gånger under tiden.

Servering

Servera med ris, gärna ett med citrussmak, nimboo kay chawal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingscallopine med luktärter

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)
11 st
  • Marinad:
  • 1 msk malen mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 kg kyckling, i 8 delar, eller kycklingklubbor
  • 2 msk smör, till formen
  • 2 msk olja
  • 1 msk salt

Masaledar murghi - röd kyckling

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Färgstark indisk rätt med smak av citrus, paprika och vitlök.

Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Gnid in kycklingbitarna väl med blandningen. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form med skinnsidan ned, täck med plastfilm och låt stå kallt minst 3 timmar.
  2. Ta bort plastfilmen och pensla kycklingbitarna med olja. Ugnsstek i 20 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare 25 minuter. Ös några gånger under tiden.

Servering

Servera med ris, gärna ett med citrussmak, nimboo kay chawal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingscallopine med luktärter

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies