Masaledar murghi - röd kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Färgstark indisk rätt med smak av citrus, paprika och vitlök.

Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 1 msk malen mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 kg kyckling, i 8 delar, eller kycklingklubbor
  • 2 msk smör, till formen
  • 2 msk olja
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Gnid in kycklingbitarna väl med blandningen. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form med skinnsidan ned, täck med plastfilm och låt stå kallt minst 3 timmar.
  2. Ta bort plastfilmen och pensla kycklingbitarna med olja. Ugnsstek i 20 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare 25 minuter. Ös några gånger under tiden.

Servering

Servera med ris, gärna ett med citrussmak, nimboo kay chawal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Marinad:
  • 1 msk malen mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 kg kyckling, i 8 delar, eller kycklingklubbor
  • 2 msk smör, till formen
  • 2 msk olja
  • 1 msk salt

Masaledar murghi - röd kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Färgstark indisk rätt med smak av citrus, paprika och vitlök.

Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Gnid in kycklingbitarna väl med blandningen. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form med skinnsidan ned, täck med plastfilm och låt stå kallt minst 3 timmar.
  2. Ta bort plastfilmen och pensla kycklingbitarna med olja. Ugnsstek i 20 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare 25 minuter. Ös några gånger under tiden.

Servering

Servera med ris, gärna ett med citrussmak, nimboo kay chawal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(8)