
Masaledar murghi - röd kyckling
Betyg (1-5):
Färgstark indisk rätt med smak av citrus, paprika och vitlök.
Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Marinad:
- 1 msk malen mald spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1.5 tsk kajennpeppar
- 1 msk gurkmeja
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1.5 citron, pressad saft
- 1 kg kyckling, i 8 delar, eller kycklingklubbor
- 2 msk smör, till formen
- 2 msk olja
- 1 msk salt
Gör så här
- Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Gnid in kycklingbitarna väl med blandningen. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form med skinnsidan ned, täck med plastfilm och låt stå kallt minst 3 timmar.
- Ta bort plastfilmen och pensla kycklingbitarna med olja. Ugnsstek i 20 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare 25 minuter. Ös några gånger under tiden.
Servering
Servera med ris, gärna ett med citrussmak, nimboo kay chawal.
Liknande recept
Masaledar murghi - röd kyckling
Betyg (1-5):
Färgstark indisk rätt med smak av citrus, paprika och vitlök.
Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Gnid in kycklingbitarna väl med blandningen. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form med skinnsidan ned, täck med plastfilm och låt stå kallt minst 3 timmar.
- Ta bort plastfilmen och pensla kycklingbitarna med olja. Ugnsstek i 20 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare 25 minuter. Ös några gånger under tiden.
Servering
Servera med ris, gärna ett med citrussmak, nimboo kay chawal.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!