Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (6 betyg)

Söta små ”dammsugare” med dadlar, kokos och kakao i fyllningen. Färgsprakande och kul både på kalaset och vid högtider som påsk!

Tillagningstid: 25 min
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g urkärnade dadel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl mandlar
  • 5 msk kakao
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2 msk starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten
  • Till Garnering
  • 220 g tårtlock marsipan
  • 50 g mörk choklad, eller vit choklad, hackad
  • 1 dl karamellströssel

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötpaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sesamrutor

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 120 g urkärnade dadel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl mandlar
  • 5 msk kakao
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2 msk starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten
  • Till Garnering
  • 220 g tårtlock marsipan
  • 50 g mörk choklad, eller vit choklad, hackad
  • 1 dl karamellströssel

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (6 betyg)

Söta små ”dammsugare” med dadlar, kokos och kakao i fyllningen. Färgsprakande och kul både på kalaset och vid högtider som påsk!

Tillagningstid: 25 min
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötpaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sesamrutor

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)