För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Söta små ”dammsugare” med dadlar, kokos och kakao i fyllningen. Färgsprakande och kul både på kalaset och vid högtider som påsk!

Tillagningstid: 25 min
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g urkärnade dadel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl mandlar
  • 5 msk kakao
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2 msk starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten
  • Till Garnering
  • 220 g tårtlock marsipan
  • 50 g mörk choklad, eller vit choklad, hackad
  • 1 dl karamellströssel

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Påskens morotstårta

(28)

Sesamrutor

(11)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Nötpaj

(16)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Äppeltosca

(40)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 120 g urkärnade dadel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl mandlar
  • 5 msk kakao
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2 msk starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten
  • Till Garnering
  • 220 g tårtlock marsipan
  • 50 g mörk choklad, eller vit choklad, hackad
  • 1 dl karamellströssel

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Söta små ”dammsugare” med dadlar, kokos och kakao i fyllningen. Färgsprakande och kul både på kalaset och vid högtider som påsk!

Tillagningstid: 25 min
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Påskens morotstårta

(28)

Sesamrutor

(11)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Nötpaj

(16)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Äppeltosca

(40)