Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Söta små ”dammsugare” med dadlar, kokos och kakao i fyllningen. Färgsprakande och kul både på kalaset och vid högtider som påsk!

Tillagningstid: 25 min
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 120 g urkärnade dadel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl mandlar
  • 5 msk kakao
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2 msk starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten
  • Till Garnering
  • 220 g tårtlock marsipan
  • 50 g mörk choklad, eller vit choklad, hackad
  • 1 dl karamellströssel

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(7)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Frasvåfflor

(123)

Kladdkaka grundrecept

(785)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(20)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 120 g urkärnade dadel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl mandlar
  • 5 msk kakao
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2 msk starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten
  • Till Garnering
  • 220 g tårtlock marsipan
  • 50 g mörk choklad, eller vit choklad, hackad
  • 1 dl karamellströssel

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Söta små ”dammsugare” med dadlar, kokos och kakao i fyllningen. Färgsprakande och kul både på kalaset och vid högtider som påsk!

Tillagningstid: 25 min
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(7)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Frasvåfflor

(123)

Kladdkaka grundrecept

(785)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(20)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies