Marsipangris

Marsipangris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Marsipangrisar som doppas i smält choklad, goda och roliga att göra. Perfekta att ge bort som present eller att bjuda på som godis på julbordet.

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
4 stycken
  • 400 g marsipan eller mandelmassa
  • 100 g mörk choklad
  • silverkulor

Gör så här

  1. Ta lite mindre än en fjärdedel av marsipanen. Rulla den länge i händerna så att den blir en slät rund boll. Forma bollen till en droppe.
  2. Platta till den spetsiga delen som ska bli tryne. Skär ett snitt i trynet och böj upp den övre delen, så det blir en öppen mun. Gör två små näsborrar och gör ett tunt streck mellan dem. Skär ett snitt i bakdelen och gör ett hål för knorren.
  3. Forma en smal korv och sätt i hålet, snurra till en knorr. Rulla två små bollar, som ska bli öron, och forma till spetsiga droppar. Platta till dem något.
  4. Gör hål för öronen och sätt i dem. Sätt silverkulor som ögon. Smält chokladen över vattenbad och doppa underdelen på grisarna i den. Låt stelna på bakplåtspapper.

Tips

Det går bra att använda mandelmassa istället för marsipan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marsipangris
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 400 g marsipan eller mandelmassa
  • 100 g mörk choklad
  • silverkulor

Marsipangris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Marsipangrisar som doppas i smält choklad, goda och roliga att göra. Perfekta att ge bort som present eller att bjuda på som godis på julbordet.

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
4 stycken

Gör så här

  1. Ta lite mindre än en fjärdedel av marsipanen. Rulla den länge i händerna så att den blir en slät rund boll. Forma bollen till en droppe.
  2. Platta till den spetsiga delen som ska bli tryne. Skär ett snitt i trynet och böj upp den övre delen, så det blir en öppen mun. Gör två små näsborrar och gör ett tunt streck mellan dem. Skär ett snitt i bakdelen och gör ett hål för knorren.
  3. Forma en smal korv och sätt i hålet, snurra till en knorr. Rulla två små bollar, som ska bli öron, och forma till spetsiga droppar. Platta till dem något.
  4. Gör hål för öronen och sätt i dem. Sätt silverkulor som ögon. Smält chokladen över vattenbad och doppa underdelen på grisarna i den. Låt stelna på bakplåtspapper.

Tips

Det går bra att använda mandelmassa istället för marsipan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!