Marsipangris

Marsipangris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Marsipangrisar som doppas i smält choklad, goda och roliga att göra. Perfekta att ge bort som present eller att bjuda på som godis på julbordet.

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g marsipan eller mandelmassa
  • 100 g mörk choklad
  • silverkulor

Gör så här

  1. Ta lite mindre än en fjärdedel av marsipanen. Rulla den länge i händerna så att den blir en slät rund boll. Forma bollen till en droppe.
  2. Platta till den spetsiga delen som ska bli tryne. Skär ett snitt i trynet och böj upp den övre delen, så det blir en öppen mun. Gör två små näsborrar och gör ett tunt streck mellan dem. Skär ett snitt i bakdelen och gör ett hål för knorren.
  3. Forma en smal korv och sätt i hålet, snurra till en knorr. Rulla två små bollar, som ska bli öron, och forma till spetsiga droppar. Platta till dem något.
  4. Gör hål för öronen och sätt i dem. Sätt silverkulor som ögon. Smält chokladen över vattenbad och doppa underdelen på grisarna i den. Låt stelna på bakplåtspapper.

Tips

Det går bra att använda mandelmassa istället för marsipan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Marsipangris
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 400 g marsipan eller mandelmassa
  • 100 g mörk choklad
  • silverkulor

Marsipangris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Marsipangrisar som doppas i smält choklad, goda och roliga att göra. Perfekta att ge bort som present eller att bjuda på som godis på julbordet.

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta lite mindre än en fjärdedel av marsipanen. Rulla den länge i händerna så att den blir en slät rund boll. Forma bollen till en droppe.
  2. Platta till den spetsiga delen som ska bli tryne. Skär ett snitt i trynet och böj upp den övre delen, så det blir en öppen mun. Gör två små näsborrar och gör ett tunt streck mellan dem. Skär ett snitt i bakdelen och gör ett hål för knorren.
  3. Forma en smal korv och sätt i hålet, snurra till en knorr. Rulla två små bollar, som ska bli öron, och forma till spetsiga droppar. Platta till dem något.
  4. Gör hål för öronen och sätt i dem. Sätt silverkulor som ögon. Smält chokladen över vattenbad och doppa underdelen på grisarna i den. Låt stelna på bakplåtspapper.

Tips

Det går bra att använda mandelmassa istället för marsipan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)