
Marshmallow- och salt jordnötstryffel
Betyg (1-5):
Förgyll julhelgen med barnsligt goda tryfflar! Passar även perfekt som gåbortspresent.
Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 75 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 1.25 dl sötad kondenserad mjölk
- 3 dl minimarshmallows
- 1 dl jordnötssmör (gärna hemgjort)
- 200 g mörk choklad
- Till garnering
- 0.5 dl finhackade jordnötter
- 2 tsk kakao
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull med nonstick-yta. Häll i socker och kondenserad mjölk och låt koka under omrörning ca 5 min.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt marshmallows och jordnötssmör. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plast och låt svalna 1 timme i rumstemperatur. Kyl ner i frysen ca 15 min.
- Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikro. Ta ut tryffelsmeten och forma till ca 30 runda bollar. Doppa i chokladen och lyft upp med en gaffel, låt droppa av något. Lägg på ett bakplåtspapper och strö över finhackade jordnötter. Låt stelna. Förvaras i tättslutande burk i kylen. Pudra över kakao vid servering.
Jordnötssmör (ca 3 dl)
- Mixa 175–200 g torrostade jordnötter och 100 g salta jordnötter i en matberedare tills de ger ifrån sig olja. Häll i 2 msk rapsolja i en tunn stråle under tiden maskinen är på. Mixa till en slät massa. Smaka av med 1 tsk strösocker.
Liknande recept
Marshmallow- och salt jordnötstryffel
Betyg (1-5):
Förgyll julhelgen med barnsligt goda tryfflar! Passar även perfekt som gåbortspresent.
Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull med nonstick-yta. Häll i socker och kondenserad mjölk och låt koka under omrörning ca 5 min.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt marshmallows och jordnötssmör. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plast och låt svalna 1 timme i rumstemperatur. Kyl ner i frysen ca 15 min.
- Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikro. Ta ut tryffelsmeten och forma till ca 30 runda bollar. Doppa i chokladen och lyft upp med en gaffel, låt droppa av något. Lägg på ett bakplåtspapper och strö över finhackade jordnötter. Låt stelna. Förvaras i tättslutande burk i kylen. Pudra över kakao vid servering.
Jordnötssmör (ca 3 dl)
- Mixa 175–200 g torrostade jordnötter och 100 g salta jordnötter i en matberedare tills de ger ifrån sig olja. Häll i 2 msk rapsolja i en tunn stråle under tiden maskinen är på. Mixa till en slät massa. Smaka av med 1 tsk strösocker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!