För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Saftiga tofuspett med ingefära och gurkmeja

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fast tofu
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 citrongräs, finhackat
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 msk flytande honung
  • Sallad
  • 180 g färska böngroddar
  • 600 g galiamelon
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 70 g babyspenat
  • Dressing
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 msk sesamolja
  • 0.5 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 röd chili, strimlad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär tofun i stavar och vänd runt i marinaden.
  2. Låt marinera minst 30 min men gärna längre. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och vänd runt böngroddarna.
  3. Trä tofun på blötlagda spett och grilla runt om till fin färg. Skär melonen i bitar. Fördela spenat, melon, sojabönor och böngroddar på ett fat.
  4. Servera salladen med tofuspetten. Strö ev över chili.

Tips

Spara marinaden till tofuspetten. Ringla den över spetten när de är klara.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Kryddiga honungsribs

(19)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Pumpapaj

(14)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 500 g fast tofu
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 citrongräs, finhackat
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 msk flytande honung
  • Sallad
  • 180 g färska böngroddar
  • 600 g galiamelon
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 70 g babyspenat
  • Dressing
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 msk sesamolja
  • 0.5 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 röd chili, strimlad

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Saftiga tofuspett med ingefära och gurkmeja

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär tofun i stavar och vänd runt i marinaden.
  2. Låt marinera minst 30 min men gärna längre. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och vänd runt böngroddarna.
  3. Trä tofun på blötlagda spett och grilla runt om till fin färg. Skär melonen i bitar. Fördela spenat, melon, sojabönor och böngroddar på ett fat.
  4. Servera salladen med tofuspetten. Strö ev över chili.

Tips

Spara marinaden till tofuspetten. Ringla den över spetten när de är klara.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Kryddiga honungsribs

(19)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Pumpapaj

(14)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)