Marinerade thailändska kycklingben

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

Marinerad kyckling med smak av lime och ingefära. Servera med ris och wokmix.

Tillagningstid: 35 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 8 kycklingben
  • Marinad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl lime, pressad
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk sesamolja
  • Tillbehör:
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 paprikor, tunna klyftor
  • 560 g wokmix med svamp (på burk)
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Skär ett par snitt i varje kycklingben. Blanda marinaden i en ugnsform så stor att kycklingbenen ryms, vänd ner dem och låt dra ca 1 timme i rumstemperatur.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 30 minuter. Ös köttet ett par gånger under stekningen.
  3. Servera med ris, wokade grönsaker och sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(72)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Matkassens caesarsallad

(31)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 8 kycklingben
  • Marinad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl lime, pressad
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk sesamolja
  • Tillbehör:
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 paprikor, tunna klyftor
  • 560 g wokmix med svamp (på burk)
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 msk sweet chilisås

Marinerade thailändska kycklingben

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

Marinerad kyckling med smak av lime och ingefära. Servera med ris och wokmix.

Tillagningstid: 35 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ett par snitt i varje kycklingben. Blanda marinaden i en ugnsform så stor att kycklingbenen ryms, vänd ner dem och låt dra ca 1 timme i rumstemperatur.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 30 minuter. Ös köttet ett par gånger under stekningen.
  3. Servera med ris, wokade grönsaker och sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(72)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Matkassens caesarsallad

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies