Marinerade lammracks med rostad potatis

Marinerade lammracks med rostad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Recept på marinerade och grillade lammracks med smak av rosmarin och vitlök. Serveras med rostade potatisar och morötter.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1.2 kg lammracks
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2 repade kvistar rosmarin
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Rostade potatisar
  • 1 kg färskpotatis
  • 0.5 knippe morötter
  • 4 hela, krossade vitlöksklyfta
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Spetskålssallad
  • 0.5 finstrimlad spetskål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
  • Vitlökssmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 rostade vitlöksklyftor från den rostade potatisen
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)

Gör så här

  1. Blanda olja, vitlök och rosmarin till en marinad. Vänd runt köttet och marinera, minst 3 timmar men gärna över natten.
  2. Salta och peppra lammet. Grilla eller stek i riktigt het panna till fin stekyta. Fortsätt stek på indirekt värme i grillen eller i ugnen till en innertemperatur på 58°.

Rostade potatisar

  1. Fördela potatis, morötter, vitlök och rosmarin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
  2. Vänd runt kål med citronsaft och smaka av med salt. Vispa smör pösigt med elvisp och smaksätt med mosade rostade vitlöksklyftor och citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Boris

2018-08-17

Lätt och mycket smakrikt, Rekommenderas varmt ! ! !

Cecilia

2017-04-28

Supersaftiga ribs!

Lars

2015-07-17

Kanon god

Marinerade lammracks med rostad potatis
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.2 kg lammracks
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2 repade kvistar rosmarin
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Rostade potatisar
  • 1 kg färskpotatis
  • 0.5 knippe morötter
  • 4 hela, krossade vitlöksklyfta
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Spetskålssallad
  • 0.5 finstrimlad spetskål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
  • Vitlökssmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 rostade vitlöksklyftor från den rostade potatisen
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)

Marinerade lammracks med rostad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Recept på marinerade och grillade lammracks med smak av rosmarin och vitlök. Serveras med rostade potatisar och morötter.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda olja, vitlök och rosmarin till en marinad. Vänd runt köttet och marinera, minst 3 timmar men gärna över natten.
  2. Salta och peppra lammet. Grilla eller stek i riktigt het panna till fin stekyta. Fortsätt stek på indirekt värme i grillen eller i ugnen till en innertemperatur på 58°.

Rostade potatisar

  1. Fördela potatis, morötter, vitlök och rosmarin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
  2. Vänd runt kål med citronsaft och smaka av med salt. Vispa smör pösigt med elvisp och smaksätt med mosade rostade vitlöksklyftor och citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Boris

2018-08-17

Lätt och mycket smakrikt, Rekommenderas varmt ! ! !

Cecilia

2017-04-28

Supersaftiga ribs!

Lars

2015-07-17

Kanon god