För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marinerade grillade tofuspett

Betyg (1-5):
2.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g naturell hård tofu
  • Marinad:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 citrongräs, finhackat
  • 0.5 röd chili, finhackat
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk finriven färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
  • 0.5 msk malen koriander
  • Tomatsallad:
  • 200 g körsbärstomater
  • 50 g färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär tofun i avlånga bitar och vänd runt i marinaden. Låt stå i rumstemperatur minst 30 min, men gärna längre. Trä tofun på blötlagda spett och grilla runt om till fin färg.
  2. Fintärna tomaterna och vänd varsamt runt med resten av ingredienserna till salladen.

Servering

Jättegoda varma som kalla samt dagen efter.

Tips

Perfekt som vegoalternativ på buffén!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2016-09-17

Mycket god sallad men vi fick silktofu från Coop. Det är tofu som är smulig och för mjuk för att passa i det här receptet. För att utgöra en middag behövs något mer, t.ex. nudlar.

Liknande recept

Koreansk BBQ-taco

(3)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Vietnamesiska rispappersrullar

(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g naturell hård tofu
  • Marinad:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 citrongräs, finhackat
  • 0.5 röd chili, finhackat
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk finriven färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
  • 0.5 msk malen koriander
  • Tomatsallad:
  • 200 g körsbärstomater
  • 50 g färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt

Marinerade grillade tofuspett

Betyg (1-5):
2.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär tofun i avlånga bitar och vänd runt i marinaden. Låt stå i rumstemperatur minst 30 min, men gärna längre. Trä tofun på blötlagda spett och grilla runt om till fin färg.
  2. Fintärna tomaterna och vänd varsamt runt med resten av ingredienserna till salladen.

Servering

Jättegoda varma som kalla samt dagen efter.

Tips

Perfekt som vegoalternativ på buffén!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2016-09-17

Mycket god sallad men vi fick silktofu från Coop. Det är tofu som är smulig och för mjuk för att passa i det här receptet. För att utgöra en middag behövs något mer, t.ex. nudlar.

Liknande recept

Koreansk BBQ-taco

(3)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Vietnamesiska rispappersrullar

(6)