Marinerad kyckling med curry-cashewnötssås

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Indiskt när det är som allra godast, med smakrik kyckling och len sås.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 st
  • 4 dl basmatiris
  • 900 g kycklingfilé
  • 1 kruka färsk koriander, till servering
  • Marinad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 msk mald koriander
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 4.5 dl vatten
  • 1 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Skär kycklingen i bitar och vänd runt i marinaden. Låt marinera minst 6 timmar men gärna längre.
  2. Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl. Häll i oljan och mixa vidare till ett krämigt nötsmör. Blanda ihop alla torkade kryddor. Fräs löken i olja med kryddorna tills det börjar dofta och löken mjuknat.
  3. Rör ner nötkrämen och vitlök, tillsätt vatten och kokosgrädde. Låt sjuda ca 30 min. Smaka av med salt.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en grill-/stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Servera med såsen, färsk koriander och gärna en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2019-06-20

Det här blev väldigt gott (jag följde receptet ganska noga), både för vuxna och bebisar (exkluderade salt i såsen och saltade i efterhand).

Coop

2019-03-01

Tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Coop

2019-02-27

Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

Sven-Inge

2019-02-19

Ingredienser?

Liknande recept

Marockansk kyckling med aprikos och mandel - Coop

(7)

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad - Coop

(19)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor - Coop

(38)

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice - Coop

(59)

Kycklingwok med cashewnötter - Coop

(61)

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan) - Coop

(32)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter - Coop

(15)

Kycklinglår med hasselnötscreme - Coop

(2)
25 st
  • Ingredienser 25 st
  • 4 dl basmatiris
  • 900 g kycklingfilé
  • 1 kruka färsk koriander, till servering
  • Marinad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 msk mald koriander
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 4.5 dl vatten
  • 1 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 1 tsk salt

Marinerad kyckling med curry-cashewnötssås

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Indiskt när det är som allra godast, med smakrik kyckling och len sås.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Skär kycklingen i bitar och vänd runt i marinaden. Låt marinera minst 6 timmar men gärna längre.
  2. Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl. Häll i oljan och mixa vidare till ett krämigt nötsmör. Blanda ihop alla torkade kryddor. Fräs löken i olja med kryddorna tills det börjar dofta och löken mjuknat.
  3. Rör ner nötkrämen och vitlök, tillsätt vatten och kokosgrädde. Låt sjuda ca 30 min. Smaka av med salt.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en grill-/stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Servera med såsen, färsk koriander och gärna en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2019-06-20

Det här blev väldigt gott (jag följde receptet ganska noga), både för vuxna och bebisar (exkluderade salt i såsen och saltade i efterhand).

Coop

2019-03-01

Tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Coop

2019-02-27

Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

Sven-Inge

2019-02-19

Ingredienser?

Liknande recept

Marockansk kyckling med aprikos och mandel - Coop

(7)

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad - Coop

(19)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor - Coop

(38)

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice - Coop

(59)

Kycklingwok med cashewnötter - Coop

(61)

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan) - Coop

(32)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter - Coop

(15)

Kycklinglår med hasselnötscreme - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies